Έχετε προσέξει αυτό το “Άλλο” (Other) Inbox του Facebook; Είναι αυτή η ένδειξη δίπλα στο κανονικό inbox του Messenger που συγκεντρώνει spam ή μηνύματα από αγνώστους. Το other inbox έχει κάτι “περίεργο” μιας και συνήθως βρίσκεις μηνύματα άσεμνου περιεχομένου ή υπερβολικά που παραπέμπουν λίγο σε stalker φάση.

Οι υπεύθυνοι του Facebook έλαβαν υπόψη τους όλα αυτά, συν τον περιορισμό της ενοχλητικής αλληλογραφίας (spam) που όπως έχουν δηλώσει θα συνεχίσουν να καταπολεμούν αλύπητα, και αποφάσισαν να αποσύρουν το other inbox.

Σε σχετική ανακοίνωση προέβη ο David Marcus, ο επικεφαλής της λειτουργίας του Messenger εξαγγέλλοντας πως το other inbox φεύγει το “αίτημα μηνύματος έρχεται”. “Ο κανόνας είναι απλός: αν είστε ήδη φίλοι στο Facebook, αν έχετε ο ένας τα στοιχεία επικοινωνίας του άλλου στο τηλέφωνο σας και όλα αυτά είναι συγχρονισμένα, ή αν έχετε μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας, αυτά τα μηνύματα θα πηγαίνουν κανονικά στο inbox. Όλα τα υπόλοιπα θα στέλνονται στο αίτημα επικοινωνίας” δήλωσε μέσα από το post του ο Marcus.other inbox

To καλύτερο χαρακτηριστικό του νέου inbox είναι πως το άτομο που σου στέλνει το αίτημα δεν θα μπορέσει να ξέρει αν το είδες ή όχι. Αυτό δίνει σου δίνει την τέλεια δυνατότητα να διαχειριστείς την επικοινωνία με όλα εκείνα τα άτομα που θα προτιμούσες να αποφύγεις παρά να αντιμετωπίσεις (τύπου δώσε θάρρος στο χωριάτη…).

Τώρα αν η ιδέα προήλθε από το inbox του Mark Zuckerberg που μάλλον θα έχει λάβει χιλιάδες “other” μηνύματα…