Η Intel συμμετέχει στο Milan Design Week 2013, στην καρδιά της περιοχής των βιομηχανικών σχεδιαστών στο Μιλάνο, με μια ενδιαφέρουσα πρόταση τεχνολογίας και δημιουργικότητας. Τέσσερις νέοι και ταλαντούχοι Ιταλοί σχεδιαστές έχουν επιλεγεί από την Intel στην Ιταλία για την ανάπτυξη μοναδικών αντικειμένων που αναδεικνύουν το βιομηχανικό σχεδιασμό και εμπνέονται από τις πολλαπλές λειτουργίες των Ultrabooks. Τα σχέδια τους θα εκτεθούν στην Boutique Rizieri.

Πρόκειται για μια μικρή μπουτίκ, μια ζεστή γωνιά σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους και φημισμένους εμπορικούς δρόμους του Μιλάνο, που γίνεται χώρος υποδοχής μίας καινοτόμου προσέγγισης στο design.

Οι καλλιτέχνες δημιούργησαν τα έργα τους έχοντας ως πλοηγό το μετασχηματισμό, την ευελιξία, την κομψότητα και την εμπειρία του χρήστη.

Η πηγή της έμπνευσής τους ήταν τα πιο καινοτόμα και κομψά προϊόντα υψηλής τεχνολογίας που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά, το tablet και το Ultrabook με επεξεργαστή Intel που με τον φουτουριστικό σχεδιασμό τους, τις κομψές γραμμές, την ικανότητα τους να αλλάζουν σχήμα, διατηρώντας παράλληλα τη λειτουργικότητα που χρειάζεται.

Για παράδειγμα ο καλλιτέχνης Luca Scarpellini, εμπνεύστηκε από το Ultrabook Ativ Smart PC της Samsung με την αποσπώμενη οθόνη και δημιούργησε ένα coffee table με έναν πορτοκαλί κώνο που αποσπάται από τη βάση του και χρησιμεύει ως μεγάλος φακός. Λειτουργικότητα και πρωτοποριακό design συνδυασμένα σε ένα αντικείμενο.

Τέσσερις νέοι Ιταλοί σχεδιαστές αναδιαμορφώνουν τις μορφές και λειτουργίες των “convertible” notebooks και δημιουργούν έργα που εκπλήσσουν καθώς αιωρούνται μεταξύ τεχνολογίας και στυλ, μεταξύ δημιουργικότητας και avant-garde, όπου η όραση, η ακοή και η αφή προσφέρονται για νέες μορφές αλληλεπίδρασης.

Δείτε τα έργα που δημιούργησαν οι τέσσερις καλλιτέχνες και τα Ultrabooks από τα οποία άντλησαν έμπνευση:

Ή αν είστε τυχεροί και βρεθείτε στο Μιλάνο, επισκεφθείτε τη μπουτίκ Rizieri.

Boutique Rizieri
Via Ponte Vetero, 23 Milano