Πηγή: Digital Life

Ο τίτλος του post θα μπορούσε να είναι «άλλα λες κι άλλα κάνεις». Ο λόγος για τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας και τις επωνυμίες τους που, τις περισσότερες φορές, λίγη σχέση έχουν με την δραστηριότητά τους. Ή αυτό που αρχικά ξεκίνησαν να κάνουν. Πώς θα ήταν ο κόσμος λοιπόν, αν οι μεγάλες εταιρείες που γνωρίζουμε έκαναν ακριβώς αυτό που λέει το όνομά τους; Ή συνέχιζαν την αρχική τους δραστηριότητα;

Μίλα μου για μήλα…


Ποιος μιλάει για υψηλή τεχνολογία; Η Apple στον φανταστικό κόσμο αυτό, θα πουλούσε μήλα. Διάφορες ποικιλίες μήλων από όλα τα μέρη του κόσμου, κατά προτίμηση, όμως, αυτά που θα παρήγαγε σε τεράστιες εκτάσεις με μηλιές στην Κίνα. Τα Apple Stores θα διατηρούσαν τα ίδια minimal χαρακτηριστικά, με τα καφάσια από μήλα  απόλυτα στοιχισμένα και με ελαφρά κλίση για να μπορεί ο πελάτης να βλέπει τα μήλα που θα αγοράσει, καλύτερα. Οι Genius θα γνώριζαν όλες τις συνταγές για μηλόπιτες του κόσμου και το apple.com θα παρουσίαζε την τελευταία γενετικά τροποποιημένη ποικιλία ως «το καλύτερο μήλο μέχρι τώρα».

Googles για όλα τα γούστα


Η Google θα ήταν μία εταιρεία που θα ασχολείτο με extreme sports. Οι απανταχού σκιέρ, snow surfers και ορειβάτες μεγάλων υψομέτρων θα έβρισκαν τον παράδεισό τους στο google.com. Με προστατευτικά γυαλιά για τις δυσκολότερες των περιστάσεων, περνώντας τα χρόνια, ίσως και να λάνσαρε και πιο εμπορικές σειρές, με γυαλιά για τους hipster. Ο Larry Page και ο Sergey Brin, ίσως τότε, άρχιζαν να εφευρίσκουν στο Google X και μία μηχανή αναζήτησης. Έτσι, για την πλάκα τους.

Samsung στο πιάτο σας


Το όνομα της Samsung, σημαίνει στα Κορεάτικα «τρία αστέρια». Μεταφέροντας τον συμβολισμό (σύμφωνα με τον ιδρυτή της) σημαίνει το μέγεθος και την αιωνιότητα. Όταν η εταιρεία δημιουργήθηκε το 1938, ήταν ένα παντοπωλείο σε μία πόλη της Κορέας που πουλούσε διάφορα φρούτα και τρόφιμα που παράγονταν στην περιοχή και η ίδια η Samsung «κατασκεύαζε» noodles, τα γνωστά ασιατικά μακαρόνια από ρύζι. Έτσι, φανταζόμαστε πως αν η Samsung παρέμενε «πιστή» στις αρχικές της δραστηριότητες, το Galaxy Tab θα ήταν έτοιμο ορθογώνιο πιάτο με noodles  και διάφορα λαχανικά που θα έβαζε κανείς στο φούρνο μικροκυμάτων με λίγο νερό και σε 5 λεπτά θα είχε ένα έτοιμο, γευστικό και «γαλαξιακών» διαστάσεων γεύμα. Το Samsung Galaxy S III θα πωλούνταν από την ιστοσελίδα Samsung.com ως noodles ειδικά κατασκευασμένα για να χορταίνουν όλους, πιο κοντά στην φύση από ποτέ, καθώς για την παρασκευή τους, η Samsung θα χρησιμοποιούσε μόνο φυσικά υλικά και όχι γενετικά τροποποιημένα.

Κάνε την τύχη σου με ένα L-ucky G-oldstar


Τα αρχικά της έτερης εταιρείας τεχνολογίας από την Κορέα, προέρχονται αρχικά από την φράση Lucky Goldstar, (τυχερό αστέρι), όσο κι αν μετέπειτα η εταιρεία λανσάρει τη φράση «Life is Good».  Έτσι, η LG θα μπορούσε κάλλιστα να μην έχει καμία σχέση με την τεχνολογία και στο lg.com να μπορούσαμε να αγοράσουμε κάθε λογής γούρι  για όλες τις περιστάσεις. Για καλή τύχη στον τζόγο, στο γάμο, τετράφυλλα τριφύλλια, πόδια λαγού, Τίμιο Ξύλο, χάντρες για το μάτιασμα και διάφορα άλλα τέτοια «μεταφυσικά» αξεσουάρ. Το λογότυπο της εταιρείας  θα μπορούσε τότε να ήταν το τετράφυλλο τριφύλλι, ή ένα πέταλο αλόγου και να ήταν η 5η πιο επιτυχημένη εταιρεία πώλησης σε γούρια στον κόσμο.

Microsoft: ένα τσιπ πίσω από το αυτί σας


Οι Bill Gates και Paul Allen, δεν επιβεβαίωσαν ποτέ αν είχαν διαβάσει το Neuromancer του William Gibson όταν αποφάσισαν για το όνομα της εταιρείας τους. Σε μία εξαιρετική συνέντευξη που είχαν δώσει και οι δύο μαζί στο Fortune το 1995, ανέφεραν πως ήταν εντελώς τυχαία η επιλογή του ονόματος. Ο William Gibson, όμως, περιγράφει τα Microsoft ως φανταστικά chip που μπαίνουν σε μία υποδοχή πίσω από το αυτί των ανθρώπων και τους μεταφέρουν γνώση για όλα τα ζητήματα. Πώς να κάνουν σκι, πώς να παίξουν μία καλή παρτίδα σκάκι, να μιλήσουν ξένες γλώσσες ή να οδηγήσουν αυτοκίνητο. Έτσι στο Microsoft.com θα μπορούσαμε να βρούμε το σχετικό chip που θα μας έκανε να μιλήσουμε Σουαχίλι ή να μάθουμε να γράφουμε posts σε ιστοσελίδες τεχνολογίας.

Σκέφτεστε άλλες εταιρείες τεχνολογίας που «άλλα λένε κι άλλα κάνουν»; Ή αλλιώς ξεκίνησαν κι αλλιώς κατέληξαν; Πείτε μας τις ιδέες σας ή τις απορίες σας κι εμείς… θα τις ερευνήσουμε.

Υ.Γ. Ευχαριστούμε τον Γιάννη που είναι μία μόνιμη πηγή ιδεών