Στον κόσμο της μουσικής, οι διασκευές μπορούν να είναι ένας τρόπος να αποδοθεί φόρος τιμής σε κλασικά κομμάτια, αλλά κάποιες φορές ξεπερνούν ακόμα και τα πρωτότυπα. Ακολουθούν 10 εκπληκτικές διασκευές που κατάφεραν να κάνουν ακριβώς αυτό:

All Along the Watchtower – Jimi Hendrix (Bob Dylan)

Η εκρηκτική διασκευή του Hendrix έγινε τόσο δημοφιλής που πολλοί θεωρούν ακόμη και τον Dylan να παραδέχεται ότι το κομμάτι ανήκει πλέον στον Hendrix.

Hurt – Johnny Cash (Nine Inch Nails)

Ο Cash μετέτρεψε αυτό το τραγούδι σε μια συγκινητική εξομολόγηση, κερδίζοντας την εκτίμηση του κοινού και του αρχικού καλλιτέχνη, Trent Reznor.

Respect – Aretha Franklin (Otis Redding)

 

Η Franklin έδωσε νέο νόημα σε αυτό το τραγούδι, το οποίο έγινε ύμνος του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών και της μαύρης κοινότητας.

Nothing Compares 2 U – Sinéad O’Connor (Prince)

Η O’Connor μετέτρεψε αυτή την μπαλάντα του Prince σε ένα παγκόσμιο hit, τονίζοντας την ερμηνευτική της δυναμική.

Twist and Shout – The Beatles (The Isley Brothers)

Η ενέργεια των Beatles μετέτρεψε αυτό το κομμάτι σε ένα από τα πιο εμβληματικά τραγούδια της εποχής τους.

I Will Always Love You – Whitney Houston (Dolly Parton)

Η Houston προσέθεσε μια επική διάσταση στην τρυφερή μπαλάντα της Parton, κάνοντας την εκτέλεση της ένα διαχρονικό κλασικό.

Valerie – Amy Winehouse (The Zutons)

Η Amy Winehouse ενσωμάτωσε το τραγούδι στο ρεπερτόριό της με έναν τρόπο που πολλοί πλέον την θεωρούν την πρωτότυπη ερμηνεύτρια.

Killing Me Softly – Roberta Flack (Lori Lieberman)

H Roberta Flack το έκανε hit το 1973 βάζοντάς το στη δεκάδα στα charts της Αγγλίας. Πρωτοτραγουδήθηκε το 1971 από τη Lori.

Girls Just Want to Have Fun – Cyndi Lauper (Robert Hazard)

Αρχικά γραμμένο και κυκλοφορημένο από τον Robert Hazard, αυτό το τραγούδι πήρε νέα ζωή όταν η Cyndi Lauper το ηχογράφησε το 1983. Η εκδοχή της Lauper, πιο ποπ και χορευτική, έγινε ένα σύμβολο ενδυνάμωσης για τις γυναίκες παγκοσμίως, και συχνά το πρωτότυπο ξεχνιέται.

Hallelujah – Jeff Buckley (Leonard Cohen)

Παρόλο που το “Hallelujah” του Leonard Cohen έχει διασκευαστεί πολλές φορές, η ερμηνεία του Jeff Buckley θεωρείται από πολλούς ως η πιο συγκινητική και δυνατή. Με την ιδιαίτερη φωνή και την εξαιρετική κιθαριστική του ενορχήστρωση, ο Buckley πρόσθεσε μια έντονη συναισθηματική φόρτιση που έκανε το κομμάτι να ξεχωρίζει ως μια από τις πιο αναγνωρίσιμες εκτελέσεις παγκοσμίως.

Οι 10 διασκευές αυτές δείχνουν πώς μια νέα ερμηνεία μπορεί να αποκαλύψει νέες διαστάσεις σε ένα κομμάτι, φέρνοντας το πιο κοντά στο κοινό της σύγχρονης εποχής ή ακόμα και να το αναδείξει σε ένα νέο κλασικό κομμάτι.

Διάβασε επίσης:

Τα 10 αγαπημένα τραγούδια για τον Γιώργο που γιορτάζει!

Leave a Reply

Your email address will not be published.