Την ώρα που έχουν βγει ένα σωρό memes που λένε πως θα βγούμε από την καραντίνα μας λίγα κιλά παραπάνω, υπάρχουν και αυτοί που υποστηρίζουν πως είναι ένας τρόπος για να χάσεις κιλά. Έτσι θα σε δουν όλοι τελείως διαφορετική και θα κερδίσεις πολλά χαμόγελα.

Πώς όμως θα το κάνεις; Παρακάτω έχουμε 11 tips για εσένα ώστε να χάσεις κιλά και να τους εντυπωσιάσεις όλους:

1. Προσπαθήστε να μειώσετε το αλάτι: Η υπερβολική πρόσληψη αλατιού συνδέεται με την κατακράτηση. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να ληφθεί μόνο η απαιτούμενη ποσότητα.

2. Προσπαθήστε ολοκληρώνετε τα γεύματα σαςπριν από τις 7-8 μ.μ .: Εάν τρώτε αρκετές ώρες πριν κοιμηθείτε το σώμα σας είναι σε θέση να αφομοιώσει καλύτερα την τροφή και αυτό είναι το κλειδί για τη διαχείριση βάρους.

3. Προσπαθήστε να ακολουθήσετε μια ισορροπημένη διατροφή: Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει όλα τα απαραίτητα συστατικά.

4. Προσπαθήστε να μειώσετε τους υδατάνθρακες και τη ζάχαρη: Είναι σημαντικό ώστε να μειώσετε το βάρος σας.  Τα επεξεργασμένα προϊόντα όπως το λευκό ψωμί, τα ζυμαρικά αλλά και τα μπισκότα, τα ντόνατς και τα κέικ δεν είναι ο τρόπος που θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Συμπεριλάβετε περισσότερα προϊόντα ολικής αλέσεως και θα δείτε διαφορά.

5. Μείνετε ενυδατωμένοι: Μερικές φορές το σώμα σας μπερδεύει το αίσθημα της πείνας με αυτό της δίψας. Το πόσιμο  νερό σας βοηθά να μείνετε μακριά από ενα ανθυγιεινό σνακ.

6. Συμπεριλάβετε όσα εποχιακά φρούτα και λαχανικά είναι δυνατόν: Προσπαθήστε να τρώτε τουλάχιστον 2-3 φρούτα κάθε μέρα. Τα περισσότερα από αυτά τα φρούτα και τα λαχανικά είναι εμπλουτισμένα με ίνες που προάγουν την απώλεια βάρους.

7. Μην ξεχνάτε τους ξηρούς καρπούς: Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι είναι ένας θησαυρός αντιοξειδωτικών, βιταμινών και μετάλλων. Αμύγδαλα, καρύδια, λιναρόσπορος καθώς και σπόροι τσιά είναι ιδιαίτερα ωφέλιμοι για την απώλεια βάρους.

8. Διαιρέστε τα μεγάλα γεύματα σε μικρά γεύματα: Είναι σημαντικό να κάνετε πολλά μικρά γεύματα αντί λίγα μεγάλα, αυτό σας βοηθά να παρακολουθείτε τις θερμίδες και είναι επίσης καλό για το μεταβολισμό.

9. Μειώστε το delivery και τα έτοιμα φαγητά: Όλα αυτά τα τρόφιμα είναι κυρίως γεμάτα με λίπη που δεν κάνουν καλό στο σώμα σας.

10. Απολαύστε ένα πλούσιο πρωινό: Έτσι δεν θα πεινάσετε μέχρι το μεσημέρι. Ένα καλό πρωινό μπορεί επίσης να κάνει θαύματα για το μεταβολισμό σας.

11. Ξεκινήστε τη μέρα σας με μέλι, λεμόνι και νερό: Αυτό το “μαγικό φίλτρο” θα σας βοηθήσει να εξαφανίσετε τις τοξίνες από το σώμα σας.