Ύστερα από τις σημαντικές διακρίσεις που απέσπασε στα Worlds 50 Best Bar Awards 2016, το Tanqueray ήρθε να κλέψει για ακόμη μία φορά την παράσταση με το Tanqueray Champion Shaker. Το Tanqueray Champion Shaker αποτελεί μια μοναδική χειροκίνητη μηχανή παραγωγής cocktail, ένα αριστούργημα δεξιοτεχνίας πραγματικό στολίδι για κάθε bar που θα το φιλοξενήσει.  Στην Αθήνα, οι φίλοι των cocktail με gin, μπορούν να βρουν το Tanqueray Champion Shaker στο Theory Bar&More και στο The Clumsies.

Tanqueray_22

Το 2008, ο Jason Crawley, επισκεπτόμενος ένα βιβλιοπωλείο στη Νέα Ορλεάνη, πρωτοείδε ένα 200 ετών σκίτσο μίας μηχανής παραγωγής cocktail,  του Βρετανικού “Imperial Shaker”. «Με το που έπεσαν τα μάτια μου πάνω σε αυτό το σκίτσο ανατρίχιασα. Σκέφτηκα ότι πρόκειται για ένα αριστουργηματικό μηχάνημα που πρέπει οπωσδήποτε να ξαναδημιουργηθεί. Συμβολίζει την επιτομή της μέγιστης εμπειρίας απόλαυσης cocktail», δήλωσε ο Crawley. Ύστερα από πέντε χρόνια αφοσίωσης και σκληρής δουλειάς, ο Crawley κατάφερε να δώσει ζωή σε αυτό το αριστουργηματικό μηχάνημα με τη μορφή του Tanqueray Champion Shaker.

Tanqueray_69

Σήμερα, υπάρχουν περίπου 30 Tanqueray Champion Shakers, που θα τα φιλοξενήσουν μερικά από τα καλύτερα bars στον κόσμο. Η Αθήνα, επιβεβαιώνοντας τη θέση της ως μία από τις μητροπόλεις της διεθνούς cocktail σκηνής, φιλοξενεί δύο Tanqueray Champion Shakers σε δύο παγκοσμίως αναγνωρισμένα και βραβευμένα bars. Το πρώτο είναι το “Theory Bar&More” στο Χαλάνδρι, του οποίου ο Head Bartender Μανώλης Λυκιαρδόπουλος, Έλληνας World Class Bartender of the Year 2015, κέρδισε το Tanqueray Champion Shaker λόγω της διάκρισής του στους 6 κορυφαίους bartenders του κόσμου στον Παγκόσμιο Τελικό του διαγωνισμού World Class, τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Κέιπ Τάουν της Νοτίου Αφρικής. Το δεύτερο bar που φιλοξενεί το Tanqueray Champion Shaker, είναι το “The Clumsies” στο Κέντρο της Αθήνας, το νούμερο 22 στη λίστα με τα 50 καλύτερα bars του κόσμου, με Head Bartenders τους Βασίλη Κυρίτση και Νίκο Μπάκουλη, World Class Bartenders of the Year 2012 και 2011 αντίστοιχα.

Οι κορυφαίοι Έλληνες bartenders των δύο bar που φιλοξενούν το Tanqueray Champion Shaker, θα χρησιμοποιήσουν αυτό το αριστουργηματικό μηχάνημα για να δημιουργήσουν κορυφαίας κλάσης Tanqueray cocktail για τους καλεσμένους τους. Μία από τις επιλογές που προτείνουν οι World Class bartenders για τους καλεσμένους τους είναι το Tanqueray No. TEN Ramos Gin Fizz, χτυπημένο στο Tanqueray Champion Shaker. Το Ramos Gin Fizz είναι ένα απαιτητικό cocktail που χρειάζεται αδιάλειπτο shaking για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όμως, με το Champion Shaker αυτή η διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί πολύ εύκολα σε λίγο περισσότερο από ένα λεπτό.

Tanqueray Champion Shaker #2

Μπορείτε να παρακολουθήσετε σχετικό video για το Tanqueray Champion Shaker εδώ: https://vimeo.com/108411462

Η συνταγή του Tanqueray No. TEN Ramos Gin Fizz

 

Υλικά:

5cl Tanqueray No. TEN

1cl Σιρόπι ζάχαρης

1,5cl Φρέσκος χυμός λεμόνι

1,5cl Φρέσκος χυμός lime

1cl Ασπράδια αυγού

3cl Fresh cream

3 σταγόνες νερό από άνθη πορτοκαλιού

 

Συμπληρώνουμε με παγωμένη σόδα

Γαρνίρουμε με μία φλούδα πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο Champion Shaker (εκτός της σόδας). Χτυπάμε δυνατά για λίγο περισσότερο από 1 λεπτό και αδειάζουμε σε ένα ποτήρι Highball. Συμπληρώνουμε σιγά-σιγά με παγωμένη σόδα για να δημιουργήσουμε αφρό και προσθέτουμε καλαμάκι και το γαρνίρισμα.