Για δεύτερο βράδυ έμειναν στους δρόμους και τις πλατείες οι κάτοικοι των Ιωαννίνων. Η ανησυχία είναι έντονη, ειδικά μετά τον σεισμό των 4,3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που σημειώθηκε χθες λίγο μετά τις 10 το βράδυ. Μέσα στις πρώτες 24 ώρες οι μετασεισμοί που καταγράφηκαν ήταν 200 με τους περισσότερους να έχουν μεγάλο μέγεθος. Η σεισμική ακολουθία έκανε πολλούς φοιτητές να αναχωρήσουν προς τις πατρίδες τους μέχρι να διαφύγει πλήρως ο κίνδυνος.

Ο σεισμολόγος κ. Ευθύμιος Λέκκας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Έγιναν περίπου 200 σεισμοί μέσα στις πρώτες 24 ώρες με τους περισσότερους να έχουν μεγάλο μέγεθος, ενώ 20 εξ’ αυτών ήταν 4 έως 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ήταν ανώμαλη η διαδικασία σεισμικής διέγερσης. Η σεισμική ακολουθία και εμάς, τους επιστήμονες, και τον κόσμο τους έβγαλε έξω«.

Ενώ πρόσθεσε: «Το φαινόμενο έχει φθίνουσα πορεία και αυτό έχει άμεσο αντίκρισμα και στους κατοίκους των Ιωαννίνων«.

Ο σεισμολόγος κ. Κώστας Παπαζάχος εξήγησε σήμερα το πρωί τους λόγους που βρίσκονται σε συναγερμό μετά τον σεισμό. Όπως είπε, η δόνηση σημειώθηκε κοντά στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων που στο παρελθόν έχει δώσει μεγάλους σεισμούς, μέχρι και 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το ότι υπήρχε μια ανώμαλη γέννεση μεγάλων μετασεισμών μετά την πρώτη δόνηση.

Όλα αυτές οι ενδείξεις όπως δήλωσε δεν ήταν ευοίωνες, ωστόσο δεν αποτελούν και ασυνήθιστα φαινόμενα.

.