Το Χόλιγουντ ήταν πάντα πόλος έλξης για ταλαντούχα άτομα που αναζητούσαν φήμη και περιουσία. Ενώ οι άντρες ηθοποιοί και οι γυναίκες ηθοποιοί ήταν πάντα περιζήτητοι, οι τελευταίες συχνά αμείβονταν λιγότερο από τους άνδρες συναδέλφους τους. Ωστόσο, αυτή η τάση αλλάζει σιγά σιγά, και περισσότερες ηθοποιοί κερδίζουν τους κορυφαίους μισθούς για τη δουλειά τους στην οθόνη. Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια ματιά στις δέκα πιο ακριβοπληρωμένες ηθοποιούς στο Χόλιγουντ.

Sofia Vergara

Με κέρδη 43 εκατομμυρίων δολαρίων, η Σοφία Βεργκάρα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις πιο ακριβοπληρωμένες ηθοποιούς στο Χόλιγουντ. Είναι περισσότερο γνωστή για τον ρόλο της στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά “Modern Family”.

Angelina Jolie

Με κέρδη 35,5 εκατομμυρίων δολαρίων, η Angelina Jolie εξασφαλίζει τη δεύτερη θέση σε αυτή τη λίστα. Η Τζολί έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές υπερπαραγωγές, όπως το “Maleficent” και το “Salt”.

Gal Gadot

στυλ gal gadot

Η σταρ της «Wonder Woman» καταλαμβάνει την τρίτη θέση σε αυτή τη λίστα με 31,5 εκατομμύρια δολάρια σε κέρδη. Η Gadot είναι επίσης μοντέλο και πρώην Μις Ισραήλ.

Melissa McCarthy

συμβουλή στυλ Melissa McCarthy

Με απολαβές 25 εκατομμυρίων δολαρίων, η Melissa McCarthy είναι μια από τις πιο ακριβοπληρωμένες ηθοποιούς στο Χόλιγουντ. Είναι περισσότερο γνωστή για τους ρόλους της στα «Bridesmaids» και «Ghostbusters».

Meryl Streep

Με κέρδη 24 εκατομμυρίων δολαρίων, η Μέριλ Στριπ είναι μια θρύλος του Χόλιγουντ που έχει κερδίσει πολλά βραβεία για την υποκριτική της. Έχει πρωταγωνιστήσει σε κλασικά έργα όπως το “The Devil Wears Prada” και το “Sophie’s Choice”.

Emily Blunt

συμβουλές καριέρας

Η σταρ των “A Quiet Place” και “Mary Poppins Returns” κέρδισε 22,5 εκατομμύρια δολάρια το 2021, εξασφαλίζοντάς της μια θέση σε αυτή τη λίστα.

Nicole Kidman

Με απολαβές 22 εκατομμυρίων δολαρίων, η Νικόλ Κίντμαν είναι μια από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Έχει πρωταγωνιστήσει σε επιτυχίες όπως το “Big Little Lies” και το “The Undoing”.

Ellen Pompeo

Η σταρ του «Grey’s Anatomy» κέρδισε 19 εκατομμύρια δολάρια το 2021. Η Πομπέο έχει υποδυθεί τη Δρ Μέρεντιθ Γκρέι στο δημοφιλές ιατρικό δράμα από την έναρξή του το 2005.

Elisabeth Moss

δυναμικοί ρόλοι γυναικών στο σινεμά

Με κέρδη 16 εκατομμύρια δολάρια, η Elisabeth Moss είναι μια ταλαντούχα ηθοποιός που έχει πρωταγωνιστήσει σε επιτυχίες όπως το “The Handmaid’s Tale” και το “Mad Men”.

Viola Davis

Τη δεκάδα συμπληρώνει η Βαϊόλα Ντέιβις, η οποία κέρδισε 15,5 εκατομμύρια δολάρια το 2021. Η Ντέιβις έχει κερδίσει πολλά βραβεία για τη δουλειά της, συμπεριλαμβανομένου ενός Όσκαρ για τον ρόλο της στο «Fences».

Με λίγα λόγια, οι πιο ακριβοπληρωμένες ηθοποιοί του Χόλιγουντ είναι μια διαφορετική ομάδα ταλαντούχων ατόμων που έχουν δουλέψει σκληρά για να επιτύχουν την τέχνη τους. Ενώ το χάσμα στις αμοιβές μεταξύ των φύλων στο Χόλιγουντ σιγά-σιγά κλείνει, υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος. Ας ελπίσουμε ότι τα επόμενα χρόνια θα δούμε ακόμη περισσότερες ταλαντούχες ηθοποιούς να πληρώνονται ό,τι τους αξίζει για τη δουλειά τους.