Αν όχι όλες τότε οι περισσότερες γυναίκες έχουν έστω και λίγη κυτταρίτιδα. Είναι ένα από τα πιο δύσκολα φαινόμενα που ταλαιπωρούν τις γυναίκες και θέλει να ακολουθείς συγκεκριμένη ρουτίνα για να εξαφανιστεί. Αν θες να βγεις με περισσότερη αυτοπεποίθηση το καλοκαίρι χωρίς την ενοχλητική κυτταρίτιδα, θα σου δώσω κάποια tips για να απαλλαγείς γρήγορα από αυτήν.

Αλκαλικές τροφές

Η κατανάλωση αλκαλικών τροφών θα σε βοηθήσουν πολύ στην καταπολέμηση την κυτταρίτιδας, καθώς θα διώξεις τις τοξίνες από το σώμα σου. Στις αλκαλικές τροφές περιλαμβάνονται τα Φρούτα, λαχανικά και σπόροι όπως αμύγδαλα.

Μείωσε το αλάτι

Οι μεγάλες ποσότητες αλατιού δημιουργούν κατακράτηση υγρών και αφυδατώνει το σώμα. Προσπάθησε να το μειώσεις όσο μπορείς και ιδανικά χρησιμοποίησε αλάτι Ιμαλαΐων διότι είναι αλκαλικό.

Απολέπιση

Η απολέπιση δηλαδή το scrub σώματος διεγείρει την ροή του αίματος και έτσι μειώνεται η κυτταρίτιδα. Το καλύτερο scrub σώματος για την κυτταρίτιδα είναι ο καφές αφού θεωρείται μαγικό συστατικό καθώς συσφίγγει το δέρμα. Επιπλέον έχει υπέροχο άρωμα και μπορείτε να φτιάξετε ένα DIY scrub στο σπίτι με μόλις τρία υλικά.

  • 1/4 φλιτζάνι καφέ
  • 3 κουταλιές ζάχαρη ή καστανή ζάχαρη
  • 2-3 κουταλιές λιωμένου ελαίου καρύδας

Ενυδάτωση

Ίσως και το πιο σημαντικό για την κυτταρίτιδα είναι η ενυδάτωση. Καταναλώστε καθημερινά 1,5-2 λίτρα νερού και θα δείτε μεγάλη διαφορά στο σώμα σας.