Τι θα κάναμε σήμερα χωρίς τον Jack Daniel; Τον άνθρωπο που ίδρυσε το 1866 στο Tennessee των Η.Π.Α το αποστακτήριο Jack Daniel’s. Πως θα απολαμβάναμε το αγαπημένο μας ποτό με το πλούσιο άρωμα και γεύση; Κάθε Σεπτέμβριο γιορτάζουμε τα γενέθλια του, έτσι δεν μπορούσαμε να μην του κάνουμε ένα αφιέρωμα! Δείτε 5 πράγματα που σίγουρα δεν γνωρίζατε για τον Mr. Jack και άλλο 1 που δεν γνωρίζουμε ούτε εμείς ούτε κανένας. 

5+1 Facts για τον Jack Daniel

jack daniel

1. To αληθινό του όνομα

Το αληθινό όνομα του Mr. Jack είναι Jasper Newton Daniel και Jack τον φώναζαν χαϊδευτικά. To Jack δεν προκύπτει μόνο από το όνομα Jacob, όπως πολλοί νομίζουν αλλά και από άλλα ονόματα που ξεκινούν από J, όπως John και Jasper.

2. Το παλαιότερο αποστακτήριο

Το αποστακτήριο Jack Daniel είναι το παλαιότερο καταγεγραμμένο αποστακτήριο των Η.Π.Α. καθώς ξεκίνησε την λειτουργία του το 1866.

3. Το ύψος του Jack Daniel

Ο Jack Daniel ήταν ένας αρκετά μικρόσωμος άντρας, με ύψος μόλις 1,57cm!

4. Ακριβώς ίδια συνταγή!

Από το 1866 μέχρι σήμερα κάθε σταγόνα του προϊόντος παράγεται με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο, για να δώσει το πλούσιο κεχριμπαρένιο χρώμα, τη βαθιά γεύση καραμέλας, βανίλιας και ξύλου που χαρακτηρίζει το αυθεντικό αυτό whiskey.

5. Η καταγωγή του δεν είναι τυχαία

Δεν είναι τυχαίο που ο Mr. Jack έγινε ο ιδρυτής της Jack Daniel’s Tennessee whiskey distillery καθώς η οικογένεια του κατάγεται από την Σκωτία και την Ουαλία, που έχουν παράδοση στο ουίσκι.

Αυτό που δεν ξέρουμε

Τα γενέθλια του Jack Daniel

Εάν και ξέρουμε πολλά πράγματα για τον ιδρυτή της Jack Daniel’s, τον Mr. Jack, δεν ξέρουμε ένα βασικό: πότε ήταν τα γενέθλιά του! Μία φωτιά στην πόλη που έμενε έκαψε όλα τα αρχεία γεννήσεων και η μητέρα του πέθανε λίγες εβδομάδες μετά την γέννησή του. Βέβαια, ξέρουμε ότι ήταν κάποια στιγμή τον Σεπτέμβριο. Έτσι, δεν χάνουμε την ευκαιρία να γιορτάσουμε, πίνοντας ουίσκι όλον τον μήνα!

Γι’αυτό θα συντονιστούμε την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στις 21.00 στην επίσημη σελίδα του Jack Daniel’s στο Facebook, για να ζήσουμε την απόλυτη #jacksbirthday εμπειρία μέσα από το live streaming concert με τους INCO!

Χρόνια πολλά Jack!