Μπορεί ο Karl Lagerfeld να απεβίωσε στις 19 Φεβρουαρίου 2019 στην ηλικία των 85 ετών, αλλά σίγουρα άφησε πίσω του μια τεράστια κληρονομία στον χώρο της μόδας. Για 64 χρόνια υπηρετούσε τη μόδα χάρη στο δημιουργικό του ταλέντο και ανέδειξε το μικρό μαύρο φόρεμα όπως κανένας άλλος.

Ο Karl Lagerfeld γεννήθηκε το 1933 στο Αμβούργο της Γερμανίας και μιλούσε άπταιστα αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και γερμανικά.

Το πραγματικό του όνομα ήταν ο Karl Otto Lagerfeldt, αλλά αποφάσισε να αφαιρέσει το γράμμα Τ από το τέλος επειδή σκέφτηκε ότι θα γίνει πιο εμπορικό.

Η αλογοουρά του έγινε σήμα κατατεθέν από το 1976! Τη δεκαετία του 70 βαρέθηκε να βλέπει έτσι τα μακριά σγουρά μαλλιά του και αποφάσισε να τα κάνει αλογοουρά και έτσι παρέμειναν μέχρι το τέλος της ζωής του.

Ήθελε να γίνει γελοιογράφος, αλλά σκέφτηκε ότι θα βγάλει περισσότερα χρήματα στον κόσμο της μόδας.

Η L’Oréal Paris και ο οίκος KARL LAGERFELD είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την αποκλειστική τους συνεργασία για το λανσάρισμα μιας μοναδικής συλλογής μακιγιάζ. Αντλώντας έμπνευση από το σχεδιαστή που έφυγε πρόσφατα, η συλλογή θα είναι αφιερωμένη στο iconic rock-chic στυλ του, με παριζιάνικη κομψότητα, που είναι ταυτόχρονα διαχρονική και απέριττη. Η συλλογή KARL LAGERFELD X L’Oréal Paris προκειμένου να γιορτάσει τόσο το όραμα του σχεδιαστή για τη ομορφιά, όσο και τη δημιουργική του κληρονομιά, θα αποκαλυφθεί παγκοσμίως στις 20 Σεπτεμβρίου 2019. Η παγκόσμια αυτή κυκλοφορία δεν είναι τυχαία καθώς θα πραγματοποιηθεί μια εβδομάδα αργότερα στην έναρξη του Paris Fashion Week στις 27 Σεπτεμβρίου.

Η συγκεκριμένη σειρά μακιγιάζ αντικατοπτρίζει με ειλικρίνεια το σύμπαν του οίκου KARL LAGERFELD και αυτό που ο Karl αγαπούσε στο μακιγιάζ – «Συχνά χρησιμοποιούσε σκιές ματιών για να δώσει χρώμα στα σκίτσα του» δήλωσε η Caroline Lebar, Head of Image & Communication του οίκου KARL LAGERFELD. «Η L’Oréal Paris προσφέρει ομορφιά σε όλους. Αυτό το όραμα θα άρεσε στον Karl, γιατί όχι μόνο η ομορφιά συνδέεται με το brand, αλλά γιατί θα απευθύνεται σε πολλούς ανθρώπους». Τόσο ο οίκος KARL LAGERFELD όσο και η L’Oréal Paris αποτελούν 2 brands άμεσα συνδεόμενα με την Παριζιάνικη κληρονομιά, τα οποία δίνουν έμφαση στο πρωτοποριακό πνεύμα και δεσμεύονται να τονίσουν τη γυναικεία δύναμη, με το βλέμμα στραμμένο διαρκώς στην καινοτομία. Τα προϊόντα KARL LAGERFELD X L’Oréal Paris δημιουργήθηκαν με την επιστημονική αφοσίωση και την τεχνογνωσία της L’Oréal Paris. Η συλλογή θα αναδειχθεί μέσα από μια εντυπωσιακή καμπάνια εμπνευσμένη από τα πιο iconic quotes που υποστήριζε ο Karl Lagerfeld.