Ο 35χρονος Βρετανός Lewis Hamilton, είναι πολλά παραπάνω από «απλά» τον 6 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1. Είναι ένας πολυτάλαντος άνθρωπος, φιλάνθρωπος, playboy και ασχολείται με επιτυχία ακόμη και με τον χώρο της μόδας. Είναι από τους πιο γοητευτικούς οδηγούς μονοθεσίου που έχουν περάσει από την Formula 1 και σήμερα θα μάθουμε και 5 επιπλέον πράγματα για εκείνον, που δεν ξέραμε

Η καταγωγή και η πολιτισμική κληρονομία του

Εάν και ο Lewis Hamilton είναι πρακτικά μιγάς, καθώς η μητέρα του είναι λευκή και ο πατέρας του μαύρος, εκείνος ταυτοποιείται ως μαύρος. Μιλά συχνά για τα δικαιώματα της μαύρης κοινότητας και δηλώνει περήφανος για την κληρονομία του. Οι γονείς του είναι και οι δύο Βρετανοί.

Μάλιστα, είναι ο πρώτος μαύρος οδηγός Formula 1 στην ιστορία, με την πρώτη του συμμετοχή το 2006 και το πρώτο του πρωτάθλημα μόλις έναν χρόνο μετά.

Τα παιδικά του χόμπυ 

Σε ηλικία μόλις 5 ετών, γράφτηκε σε σχολή καράτε ώστε να μάθει να αμύνεται από το bullying που του έκαναν οι συμμαθητές του στο σχολείο λόγω του χρώματός του.

Ακόμη, η μετέπειτα ενασχόλησή του με τα μονοθέσια άρχισε να διαγράφεται στον ορίζοντα ως όνειρο, όταν ο πατέρας του του πήρε ένα τηλεκατευθυνόμενο αμάξι – παιχνίδι. Μάλιστα, βγήκε δεύτερος στο εθνικό πρωτάθλημα τηλεκατευθυνόμενων το 1991, κάτι που σίγουρα προμήνυε την πορεία του στην Formula 1.

Ήταν ζευγάρι με την Nicole Scherzinger

lewis hamilton

Ο πετυχημένος οδηγός και η ταλαντούχα τραγουδίστρια των Pussycat Dolls, Nicole Scherzinger, γνωρίστηκαν στα ευρωπαϊκά βραβεία του ΜΤV το 2007 και σύντομα έγιναν ζευγάρι. Η σχέση τους κράτησε 7,5 χρόνια, έως το 2015 οπότε και χώρισαν. Ο Lewis είχε δηλώσει τότε πως: «είναι πολύ δύσκολο να κρατήσεις μία σχέση όπου και οι δύο έχουμε να κάνουμε τόσα πολλά ταξίδια λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεών μας».  

Αντίστοιχα, η Nicole είχε δηλώσει σε συνέντευξή της μετά τον χωρισμό: ‘Δεν υπάρχουν αρνητικά συναισθήματα μεταξύ μας. Είναι πολύ φυσικό όταν δύο άνθρωποι παίρνουν χωριστούν δρόμους να είναι αρκετά ώριμοι ώστε να εύχονται πάντα το καλύτερο ο ένας για τον άλλον’.

Ο μεγαλύτερος του φόβος 

Παρά την αδρεναλίνη και τις τεράστιες ταχύτητες τις οποίες πιάνει με το μονοθέσιό του στην Formula 1, ο μεγαλύτερος του φόβος είναι οι καρχαρίες. Συγκεκριμένα, έχει δηλώσει ότι φοβάται μην τον φάει ζωντανό ένας μεγάλος λευκός καρχαρίας.

Ασχολείται με επιτυχία και με την μόδα

lewis hamilton

Ο Lewis Hamilton σε συνεργασία με την Tommy Hilfiger ανακοινώνει την TommyXLewis συλλογή για το Καλοκαίρι 2020. Εμπνευσμένη από το θέμα της αφοσίωσης, όλη η συλλογή πραγματοποιεί θετικά βήματα για το μέλλον ως προς τις βιώσιμες πρακτικές που εφαρμόζει και την έννοια του “Style for All” που αγκαλιάζει – μια πεποίθηση ότι το ωραίο στιλ καταργεί τα όρια ως προς το φύλο, την ηλικία, την εθνικότητα και τον σωματότυπο.

Νέα fit συναντώνται στα look. Τo military blue και το πράσινο συνδυάζονται με ουδέτερους τόνους και neon pops, εμπλουτίζοντας τα ρούχα με σύγχρονα τελειώματα.

Η collaborative συλλογή TommyXLewis για το Καλοκαίρι 2020 είναι πιο βιώσιμη από ποτέ, με πάνω από το 75% των ενδυμάτων να διαθέτουν βιώσιμα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου 100% βιολογικού βαμβακιού.

Το ύφασμα Sorona®, το οποίο είναι κατασκευασμένο από plant-based ίνες, χρησιμοποιήθηκε ως βιώσιμη εναλλακτική λύση στην κάτω ένδυση. Η συλλογή χρησιμοποιεί επίσης πλυσίματα που έχουν το μικρότερο οικολογικό αποτύπωμα και ανακυκλωμένα υφάσματα σε denim παντελόνια και shorts, σε υφασμάτινα top και το bleached trucker jacket.

Οι φίλοι και οι fan του brand καλούνται να συμμετέχουν στη συζήτηση στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης µε τη χρήση των #TommyHilfiger, #TommyXLewis, καθώς και κάνοντας mention τα προφίλ @TommyHilfiger και @LewisHamilton.

lewis hamilton