Όλοι έχουμε στο σπίτι μας πράγματα τα οποία ζουν αιώνια στα ράφια μας, είτε επειδή μας αρέσουν πολύ, επειδή τα έχουμε συνηθίσει ή απλά επειδή βαριόμαστε να τα πετάξουμε. Αν ανήκεις στην κατηγορία ανθρώπων που διαβάζουν, όμως, πιθανώς να έχεις παρατηρήσει ότι πολλά πράγματα έχουν ημερομηνία λήξης, και ίσως έχεις νιώσει άβολα που η πούδρα σου αντί να έχει πεταχτεί στο χρόνο κοντεύει να ενηλικιωθεί. Δε χρειάζεται να νιώθεις ενοχές πια. Παρακάτω θα δεις 5 πράγματα τα οποία μπορείς περήφανα να κρατάς και μετά την (προτεινόμενη) ημερομηνία λήξης τους… ή μπορείς να αρχίσεις να τα αντικαθιστάς συχνότερα. Ό,τι θες εσύ, δε πιέζουμε (μόνο αγνοούμε-περήφανα).

Πούδρα/make up και σκιές          

Όλοι ξέρουμε ότι το make up (υγρό ή πούδρα) κρατάει για πάντα…έτσι; Για να είμαστε σωστοί, τα προϊόντα αυτά έχουν ημερομηνία λήξης 6-12 μήνες μετά την παραγωγή τους. Υποτίθεται, τουλάχιστον. Σίγουρα μπορούν να γίνουν εστία μικροβίων αν δεν προσέχεις, αλλά, ας είμαστε ειλικρινείς: η αγαπημένη μας πούδρα κρατάει για πάντα.

Lip gloss/lip balm και κραγιόν

Τα lip gloss και τα lip balm έχουν προτεινόμενη ημερομηνία λήξης περίπου 1 χρόνο μετά την παραγωγή τους, ενώ τα κραγιόν περίπου 2 χρόνια μετά. Παρόλα αυτά, αν θες τη φιλική γνώμη μου, η τεράστια συλλογή σου από Liposan ανήκει εκεί ακριβώς που την έχεις τόσα χρόνια. Έχει συναισθηματική αξία, και εκείνο το κερασί μισοτελειωμένο lip balm είναι τόσο ωραίο πάνω σου…

Lip Gloss

Ξυραφάκια μίας χρήσης

Το μίας χρήσης για μένα μπαίνει σε εισαγωγικά. Θα τα λέμε ξυραφάκια «μίας χρήσης». Όλοι ξέρουμε ότι τα χρησιμοποιείς μέχρι να σταματήσουν να κάνουν τη δουλειά τους, μετά από 2-5 χρήσεις. Αν τα πετούσαμε μετά από κάθε χρήση, θα δίναμε μια περιουσία κάθε μήνα για να μη μοιάζουμε με Yeti.

Razors 1

Οδοντόβουρτσες

Οι οδοντίατροι, ακούμε συχνά, προτείνουν να αλλάζουμε οδοντόβουρτσα κάθε 3 μήνες, πιθανώς επειδή μαζεύει μικρόβια πολύ εύκολα. Κοιτάς κι εσύ μίζερα την οδοντόβουρτσά σου που κοντεύει να κλείσει χρόνο, ε; Να μη το κάνεις. Είμαι αρκετά σίγουρη ότι κανείς δεν αλλάζει οδοντόβουρτσα κάθε 3 μήνες. Η δική μου π.χ. κοντεύει να κλείσει εξάμηνο και δε νιώθω ενοχές. Να αλλάζεις την οδοντόβουρτσά σου όποτε εσύ νιώθεις ότι πρέπει να γίνει. Στην τελική, μπορείς να την αφήνεις να μουλιάζει κάνα 20λεπτο σε στοματικό διάλειμμα, αν νιώθεις ότι δε θες να πάρεις καινούρια αλλά φοβάσαι για τα μικρόβια.

Σαμπουάν

Ένα κοινό σαμπουάν έχει ημερομηνία λήξης 1-3 χρόνια μετά την παραγωγή του. Και…ας είμαστε ειλικρινείς, κανείς δε το ακολουθεί αυτό. Αποδεικνύεται περίτρανα από τα 15.895 μπουκάλια σαμπουάν στο μπάνιο σου, τα οποία είμαι σίγουρη ότι αγαπάς ισότιμα. Ευτυχώς για μας που αγνοούμε πεισματικά κάποιες ημερομηνίες λήξης, το ληγμένο σαμπουάν είναι απόλυτα οκ προς χρήση, απλά λέγεται ότι δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικό στο καθάρισμα. Η αμέτρητη ποικιλία κάθε φορά που κάνεις ντουζ αξίζει, πάντως!

Shampoo 1

Αυτά, λοιπόν, είναι, ίσως, τα 5 πιο γνωστά προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά των οποίων η ημερομηνία λήξης μας περνάει (πεισματικά περήφανα) στο ντούκου! Γι’αυτό το λόγο μπορείς να σταματήσεις να κοιτάς τα πράγματά σου με ενοχές-εκτός κι αν βρήκες μόλις την καλύτερη ευκαιρία να πας για ψώνια!