To μεθυστικό άρωμα του ελληνικού καφέ είναι πάντοτε συνδεδεμένο με τις καλύτερες καθημερινές μας αναμνήσεις. Για να πάει καλά η μέρα άλλωστε ένα φλιτζάνι ελληνικού καφέ είναι η βασική προϋπόθεση για να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητα με χαμόγελο και με λίγη… παραπάνω αισιοδοξία. Φυσικά το ψήσιμο του ελληνικού καφέ πρόκειται για μια ξεχωριστή «τέχνη» που σε πολλές περιπτώσεις αγγίζει τα όρια της… μυσταγωγίας και αν μη τι άλλο θέλει μπόλικο μεράκι… Για αυτό και σας έχουμε 5 πολύ χρήσιμα tips που θα σας βοηθήσουν να απολαύσετε τον ελληνικό καφέ όπως πρέπει:

    1. Προτιμήστε την χόβολη ή το «παραδοσιακό» γκαζάκι και πείτε όχι στο ηλεκτρονικό μπρίκι ή σε συσκευές παρόμοιου τύπου.
    2. Η σωστή ποσότητα του νερού είναι το παν, καθώς θα πρέπει να είναι περίπου στα 60ml, ενώ θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
    3. Για να γίνει σωστός ο ελληνικός καφές δεν βιαζόμαστε ποτέ και ψήνουμε πάντοτε σε χαμηλή φωτιά!
    4. Το σωστό timing είναι το παν! Μόλις καταλάβουμε ότι έχει αρχίσει να ζεσταίνεται ρίχνουμε στο μπρίκι την κουταλιά του καφέ και ανακατεύουμε για λίγο!
    5. Μόλις εμφανιστεί η πρώτη φουσκάλα, βγάζουμε τον καφέ και απολαμβάνουμε!

Capture

Τα Καφεκοπτεία Λουμίδη, η Ελληνική Οικογενειακή Επιχείρηση  με την μακρόχρονη παράδοση στον κόσμο του  καφέ, γιορτάζουν 100 χρόνια λειτουργίας από την ίδρυση τους  με την εμβληματική φράση 100 χρόνια στις καρδιές σας.

Τα Καφεκοπτεία Λουμίδη, παραμένοντας πιστά στις αξίες και στις αρχές των ιδρυτών τους,  συνεχίζουν  να  πρωτοπορούν διατηρώντας το ίδιο όραμα από την πρώτη ημέρα λειτουργίας τους, και να παρέχουν με το ίδιο πάθος, μεράκι και ενθουσιασμό τους πιο εκλεκτούς φρεσκοκομμένους  καφέδες από διαλεχτά χαρμάνια, καθώς και επιλεγμένα παραδοσιακά Ελληνικά προϊόντα όπως λουκούμια, γλυκά του κουταλιού, ζαχαρώδη, βουτήματα, σοκολατοειδή, αξεσουάρ καφέ και τσαγιού.

Η ιστορία των Καφεκοπτείων Λουμίδη ξεκίνησε στις αρχές του 20ου αιώνα όταν οι τρεις αδελφοί Αντώνης, Νίκος και Ιάσων Λουμίδης άφησαν πίσω την γενέτειρα τους την Κάρυστο και εγκαταστάθηκαν στον Πειραιά, όπου ξεκίνησαν να εμπορεύονται για πρώτη φορά τον δυσεύρετο για τα δεδομένα της εποχής καφέ στην ελληνική αγορά.

Η ίδρυση του πρώτου καταστήματος της Οικογένειας Λουμίδη πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά το 1920 και έθεσε τις βάσεις για την περαιτέρω επέκταση και ανάπτυξη της εταιρείας σε όλη την Ελλάδα. Σήμερα η δεύτερη και τρίτη γενιά, βασιζόμενοι στην εμπειρία σχεδόν 100 ετών, συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία διαθέτοντας υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής προϊόντων καφέ υψηλής ποιότητας, τα οποία διανέμονται μέσω του δικτύου Retail καταστημάτων «Καφεκοπτεία Λουμίδη» και του δικτύου Χονδρικής πώλησης (B2C & B2B).

Επίσης, δημιουργούν γωνιές φρεσκοκομμένου καφέ σε επιλεγμένα σημεία πώλησης όπως φούρνοι, mini markets, παντοπωλεία, κάβες κλπ.

Οι εκδηλώσεις εορτασμού των 100 χρόνων ξεκίνησαν τον περασμένο μήνα με μια ξεχωριστή γιορτή για τους εργαζόμενους των Καφεκοπτείων Λουμίδη και θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, όπου θα κορυφωθούν  στις   αρχές του 2020 όταν θα συμπληρωθούν και επίσημα τα 100 χρόνια λειτουργίας της εταιρείας.

Η Οικογένεια Λουμίδη επέλεξε να ξεκινήσει τις εκδηλώσεις εορτασμού για τα 100 χρόνια από τους εργαζομένους της, γιατί ανέκαθεν  στηρίζει και εμπιστεύεται πρώτα από όλους τους ανθρώπους της, οι οποίοι αποτελούν το «κεφάλαιο» και τη κινητήρια δύναμη της εταιρείας για την επίτευξη των στόχων και την ενίσχυση της μελλοντικής ανάπτυξης των Καφεκοπτείων.

Ο Ιάσων Λουμίδης, Εμπορικός Διευθυντής των Καφεκοπτείων Λουμίδη, δήλωσε: «Είμαστε ευτυχείς που τα Καφεκοπτεία Λουμίδη γιορτάζουν τα 100 χρόνια από την ίδρυση τους και ιδιαίτερα υπερήφανοι που αποτελούμε μια Ελληνική Οικογενειακή Επιχείρηση με αδιάλειπτη και επιτυχημένη πορεία ενός αιώνα στην αγορά του καφέ. Σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε την μακρόχρονη παράδοση της επιχείρησης προσφέροντας αξία στους πελάτες μας, μέσα από εξαιρετικούς καφέδες, νέα εκλεκτά προϊόντα και άριστη εξυπηρέτηση, πάντα με την υπογραφή των Καφεκοπτείων Λουμίδη».

 

One Response