Όλοι είμαστε ίσοι αλλά διαφορετικοί! Με αυτό το σύνθημα η γνωστή βότκα ABSOLUT καλεί τους νέους καλλιτέχνες να πάρουν μέρος σε έναν ιδιαίτερο διαγωνισμό. Οι υποψήφιοι, με καμβά τη χαρακτηριστική φιάλη της ABSOLUT, καλούνται να δημιουργήσουν έργα αφιερωμένα στην ισότητα και τη διαφορετικότητα, εκφράζοντας παράλληλα τη φιλοσοφία της εταιρείας. Δηλώνοντας συμμετοχή, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συμπληρώσουν το εντυπωσιακό mural του street artist Soteur και να δουν το δικό τους σχέδιο στο κέντρο της Αθήνας! 

Δες το δικό σου σχέδιο στο κέντρο της Αθήνας

Η ABSOLUT και φέτος δίνει τη δυνατότητα σε νέους και μεγαλύτερους καλλιτέχνες να ολοκληρώσουν ένα εντυπωσιακό street-art έργο, σε έναν κεντρικό τοίχο της Αθήνας. Πρόκειται για μια μοναδική γιορτή δημιουργικότητας και συνεργασίας. Αποτελεί έναν φόρο τιμής στη διαφορετικότητα και μια δυνατή δήλωση ότι οι τοίχοι γύρω μας, δεν πρέπει να μας χωρίζουν, αλλά να μας φέρνουν κοντά.

Tο ABSOLUT MURAL, είναι ένα επιβλητικό mural. Προς το παρόν είναι μισό γιατί περιμένει να το ολοκληρώσεις…ΕΣΥ! Το πρώτο μισό του ABSOLUT MURAL το έχει επιμεληθεί ο street artist Σωτήρης Φωκέας, a.k.a. SOTEUR. Είναι γνωστός για έργα του γύρω από την conceptual art, την street art αλλά και τα installations. Απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ενώ είναι ιδρυτικό μέλος της κολλεκτίβας καλλιτεχνών “The Slang Network”.

Το ABSOLUT MURAL βρίσκεται στην οδό Μελανθίου 4, στο κέντρο της Αθήνας. Ο τοίχος που το φιλοξενεί ανήκει στο κτίριο του ξενοδοχείου «The Artist Hotel». Αποτελεί ένα κτίριο με καλλιτεχνικό παρελθόν, μιας και είχε στεγάσει στο παρελθόν graffiti artists. Αυτό που κάνει το ABSOLUT MURAL ξεχωριστό είναι ότι είναι φτιαγμένο με χρώματα της Airlite. Πρόκειται για 100% οικολογική και φωτο-καταλυτική βαφή. Μιμείται τη δράση της φωτοσύνθεσης των δέντρων, μετατρέποντας κάθε επιφάνεια σε φυσικό καθαριστή του αέρα. Έτσι, τα 72 τ.μ. του ABSOLUT MURAL μπορούν να εξουδετερώσουν τη ρύπανση από 2.160 αυτοκίνητα το χρόνο!

Δες πως να λάβεις μέρος στο διαγωνισμό

Επισκέψου ως τις 28 Φεβρουαρίου το www.absolutmural.gr, να πάρεις έμπνευση από το έργο του Soteur. Στη συνέχεια συμπλήρωσέ το με τη δική σου δημιουργία! Το νικητήριο έργο θα επιλεγεί από την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού, η οποία απαρτίζεται από τον ίδιο τον Soteur και άλλα δύο σημαντικά πρόσωπα της τέχνης. Τον Χάρη Τσέβη, διεθνώς αναγνωρισμένο και βραβευμένο visual designer και την Ελευθερία Τσέλιου, ιστορικό τέχνης και ιδιοκτήτρια της Eleftheria Tseliou Gallery.