Ούτε η Eurovision του 2020 δεν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID – 19. Την ανακοίνωση έκανε η ίδια η διοργανώτρια από τον λογαριασμό της στο twitter. Αρχικά, γίνονταν συζητήσεις για να διεξαχθεί κανονικά ο διαγωνισμός τραγουδιού, απλά χωρίς την προσέλευση κοινού. Τελικά, όμως, θα αναβληθεί για μία ολόκληρη χρονιά.

Ο φετινός διαγωνισμός τραγουδιού επρόκειτο να γίνει στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, αλλά η EBU αποφάσισε την ακύρωση της Eurovision για το 2020. Όπως αναφέρεται, ο διαγωνισμός, θα γίνει το 2021 (κάτι ανάλογο αποφάσισε και η UEFA για το Euro) πάλι στο Ρότερνταμ.

Με μεγάλη μας λύπη ανακοινώνουμε τη ματαίωση του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision 2020 στο Ρότερνταμ”, αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση. Τις τελευταίες μέρες, αναφέρει η EBU, “αναζητήσαμε κάθε εναλλακτική λύση για να γίνει η Eurovision. Ωστόσο, η αβεβαιότητα που προκαλεί η εξάπλωση του COVID-19 σε όλη την Ευρώπη και οι περιορισμοί που επιβάλουν οι κυβερνήσεις, σημαίνει ότι η EBU πήρε τη δύσκολη απόφαση πως είναι αδύνατον να συνεχίσει με το διαγωνισμό όπως έχει σχεδιάσει”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της EBU, θα συνεχιστούν οι συζητήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους και τις αρχές του Ρότερνταμ ώστε ο διαγωνισμός να φιλοξενηθεί του χρόνου, τον Μάιο του 2021 δηλαδή, στην ολλανδική πόλη.

Δείτε όλη την ανακοίνωση από τον επίσημο λογαριασμό του διαγωνισμού στο twitter: