Στη Θεσσαλονίκη έρχεται το 1ο Μη Κερδοσκοπικό Ρομανό εστιατόριο τον Φεβρουάριο. Έφτασε η στιγμή που μπορούμε να δοκιμάσουμε γεύσεις από την κουζίνα των Ρομά και παίρνει σάρκα και οστά η προσπάθεια ετών του συλλόγου γυναικών Ρομά Δενδροποτάμου με την έναρξη του Amalin.

Θα μαγειρεύουν και θα σερβίρουν γυναίκες από τον οικισμό του Δενδροποτάμου. Στήνεται σε χώρο στην οδό Καραολή και Δημητρίου, στην περιοχή του Διοικητηρίου. «Ήταν ένα όνειρο ζωής για εμάς. Ο Σύλλογος παλεύει 20 χρόνια για την ένταξη και την ανάδειξη των καλών πρακτικών. Τι πιο ωραίο, λοιπόν, από το να αναδείξουμε την παραδοσιακή Ρομανί κουζίνα» ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή Check in στα γεγονότα της TV100 η επικεφαλής της προσπάθειας, Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ρομά Δενδροποτάμου, Γιαννούλα Μάγγα.

«Είναι ο καλύτερος τρόπος για να δείξουμε στην κοινωνία ότι είμαστε ένα κομμάτι δικό της. Ότι δεν είμαστε αόρατοι. Στο εστιατόριο θα εργαστούν γυναίκες Ρομά. Όταν λέω ευάλωτες κοινωνικά, μιλάμε και για πρώην φυλακισμένες γυναίκες. Θα τους δώσουμε την ώθηση να βρούνε τον δρόμο τους» τονίζει.

Το μενού είναι έτοιμο και θα ξεχωρίσουν γεύσεις όπως το γεμιστό αρνάκι, το στιφάδο ρομανό με μυρωδικά και το ιδιαίτερο πιλάφι όπως μαγειρεύεται στις τσιγγάνικες κουζίνες.

Το Amalin πρόκειται να ανοίξει στις 4 Φεβρουαρίου με μια δράση γνωριμίας με το κοινό της πόλης.