Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών (25 Νοεμβρίου), η Amber Heard μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη από τον Johnny Depp. Τον περασμένο Μάιο, όταν και κυκλοφόρησε η είδηση περί χωρισμού του ζευγαριού, τα πρώτα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για απιστία. Τελικά η πραγματική αλήθεια δεν άργησε να φανεί, και αυτή δεν ήταν άλλη από την κακοποίηση που ασκούσε ο διάσημος ηθοποιός στην Amber.

Η Amber αποφάσισε να μιλήσει δημόσια για όσα έζησε στο The Conversation with Amanda de Cadenet, ξεκινώντας την αφήγηση λέγοντας:

«Πώς μπορεί να μου συμβαίνει κάτι τέτοιο; Είμαι δυνατή, είμαι έξυπνη, δεν είμαι θύμα. Ξέρετε, υπάρχει πολλή ντροπή σε αυτήν την ταμπέλα του θύματος. Όταν γίνεται μες στο σπίτι σου, με κάποιον που αγαπάς, δεν είναι ξεκάθαρο. Όπως μου εξήγησαν, αν κάποιος ξένος έκανε κάτι τέτοιο, θα ήταν αλλιώς».

Με δάκρυα στα μάτια τόνισε ότι η ζωή της θα ήταν διαφορετική αν δεν είχε κάποιους ανθρώπους δίπλα της να την υποστηρίζουν και να τους εμπιστεύεται. Όπως εξήγησε, ο λόγος που αποφάσισε να μιλήσει δημόσια για την εμπειρία της, ήταν για να περάσει το δικό της μήνυμα στις γυναίκες που συνεχίζουν να πέφτουν θύματα και δεν πρέπει να το περνούν μόνες.

«Δεν χρειάζεται να το κάνεις μόνη σου, δεν είσαι μόνη σου, μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό. Πρέπει να αναλάβουμε ευθύνη για το πώς μιλάμε για όλο αυτό στα μέσα ενημέρωσης, στον πολιτισμό μας γενικότερα. Μόνο έτσι θα νιώσει άνετα ο κόσμος ώστε να βγει και να μαρτυρήσει κάτι τέτοιο, να υψώσει τη φωνή του και να υπερασπιστεί τον εαυτό του», τόνισε.

Δες το βίντεο: