Χθες όλη η Ελλάδα ένιωσε υπερηφάνεια για το νεαρό κορίτσι απ’την Δράμα που κατάφερε μια μεγάλη επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Στέφθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης στο πιστόλι των 25 μέτρων νικώντας την Γερμανίδα Μόνικα Καρς, με 8-6. Αν και η Άννα ήταν μπροστά με σκορ 6-0, η Γερμανίδα κατάφερε να ισοφαρίσει και όλοι να παρακολουθήσουμε ένα συγκλονιστικό τελικό.

Είναι η πρώτη μετά από 100 χρόνια, που καταφέρνει να κερδίσει δύο μετάλλια στην ίδια οργάνωση, αφού η Άννα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι 10 μέτρων στις γυναίκες.

Photo by Pantelis Zervos, during @stoiximan.gr photoshoot. #roadtorio #hellas #thankful #stoiximan ??????

A photo posted by Anna Korakaki (@annakorakaki) on

Μετά το τέλος της συγκινητικής απονομής, μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ για τα συναισθήματα της: «Δεν μπορώ να το περιγράψω. Δεν βρίσκω λόγια. Ελπίζω τα δύο μετάλλια που κατέκτησα να γίνουν το έναυσμα να μπουν στα σκοπευτήρια κι άλλα παιδιά και να βγουν κι άλλοι σκοπευτές».

«Όλος ο τελικός ήταν σαν ρωσική ρουλέτα, ακόμα και τα προκριματικά. Εκεί τα κατάφερα και απελευθερώθηκα ψυχολογικά. Ό,τι κι αν έκανα μετά είχα ένα μετάλλιο. Προσπάθησα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορούσα και τα κατάφερα», συνέχισε.

Την στιγμή του Εθνικού ύμνου, η Άννα δεν μπόρεσε να κρατήσει τα δάκρυα και τη συγκίνηση της: «Συγκρατήθηκα να μην κλάψω, αλλά δεν μπορούσα να το ελέγξω. Σκεφτόμουν τις δυσκολίες που περάσαμε με τον πατέρα μου για να φτάσουμε σε αυτό το μετάλλιο».