Είναι γεγονός ότι πολλοί από εμάς, εξαιτίας της πανδημίας, φέτος θα αποφύγουμε τις διακοπές στα νησιά και θα αναζητήσουμε έναν ελληνικό προορισμό ευκόλως προσβάσιμο με αυτοκίνητο. Ευτυχώς, ζούμε σε μια χώρα που μας προσφέρει άπειρες επιλογές. Αν αναζητάς κι εσύ μια όμορφη παραθαλάσσια πόλη που να δίνει πολλές δυνατότητες στον επισκέπτη, σίγουρα θα πρέπει να σκεφτείς την Κυπαρισσία.

(photo: dimostrifylias)

Στο δυτικό μέρος του νομού Μεσσηνίας, η Κυπαρισσία αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για το καλοκαίρι. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα η περιοχή έχει γνωρίσει σημαντική τουριστική ανάπτυξη, καθώς σε κοντινή απόσταση βρίσκονται άξια λόγου αξιοθέατα και υπέροχες παραλίες. Είναι χωρισμένη στην Παλαιά ή Άνω Πόλη και τη Νέα Πόλη και συνδυάζει επιβλητικά κάστρα, χαλάρωση στη θάλασσα, έντονη νυχτερινή ζωή και υπέροχο φαγητό.

(photo: dimostrifylias)

Τι πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε στην Κυπαρισσία

-Μπάνιο στην παραλία Καλό Νερό

Το Καλό Νερό βρίσκεται περίπου 6,5 χιλιόμετρα βόρεια της Κυπαρισσίας και περίπου 13 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από το Σιδηρόκαστρο. Η παραλία είναι όμορφη με καθαρά νερά που χωρίς καμία προσπάθεια μπορείς να δεις το βυθό. Κάποια τμήματα της είναι οργανωμένα και αποτελεί πολύ γνωστή και δημοφιλή επιλογή για τους κατοίκους της περιοχής αλλά και τους επισκέπτες.

(photo: dimostrifylias)

-Επίσκεψη στο λόφο της Περιστεριάς

Το τοπίο αναδύει το βάθος της ιστορίας του. Φρόντισε να περάσεις μια βόλτα από τον απρόσιτο από τρεις πλευρές και οχυρωμένο από την τέταρτη πλευρά λόφο της Περιστεριάς. Εκεί έχουν αποκαλυφθεί ταφικά μνημεία και οικίες, που δεν αφήνουν τον επισκέπτη ασυγκίνητο. Οι τρεις θολωτοί τάφοι εντός του χώρου, ένας ακόμα στα νότια του λόφου και το τμήμα του Ανακτόρου θα σε ταξιδέψουν πίσω στους αιώνες.

-Ο ιστορικός πλάτανος της Αρκαδιάς

Ο ιστορικός πλάτανος της Αρκαδιάς βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του κάστρου της Κυπαρισσίας, στην πλατεία μπροστά από την είσοδο. Η καταγραφή στοιχείων και αναφορών κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας αποκαλύπτει  ότι η ηλικία του ξεπερνά τα τρακόσια ίσως και πεντακόσια χρόνια.

-Φαγητό στο μεζεδοπωλείο “Η Αρκαδιά Γευσιπωλείο”

Όταν επισκεφτείς την Άνω Κυπαρισσία, μην παραλείψεις να περάσεις ένα βραδάκι από το εστιατόριο “Η Αρκαδιά Γευσιπωλείο” για μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Η άψογη εξυπηρέτηση κι ένα πανέμορφο και φιλόξενο περιβάλλον, συνδυάζονται ιδανικά με τους νοστιμότερους ίσως μεζέδες της Κυπαρισσίας. Η παράδοση “παντρεύεται” με τις σύγχρονες τεχνικές σε τιμές απολύτως λογικές. Όταν φτάσεις εκεί δοκίμασε οπωσδήποτε ένα ζουμερό Rib eye black Angus. Στα μεγάλα συν του μεζεδοπωλείου συγκαταλέγεται το γρήγορο σέρβις και η ευγένεια όλου του προσωπικού. Η θέα είναι πραγματικά μοναδική!

Το ξεχωριστό αυτό μεζεδοπωλείο, που μαζεύει φανατικούς θαμώνες βρίσκεται στη διεύθυνση:

Ελένη Χαμέρη 9
Κυπαρισσία 245 00
Ελλάδα
Πραγματοποίησε την κράτησή σου στο τηλ. 2761 024522 και επισκέψου σήμερα το Facebook του εστιατορίου για να πάρεις μια γρήγορη γεύση!