Αρώματα που ταιριάζουν με τις διαθέσεις μας, που μας ταξιδεύουν, χαλαρώνουν και αναζωογονούν, ανασύροντας αναμνήσεις από μια βόλτα στην Ελληνική ύπαιθρο.

Εκεί που όλα είναι πιο απλά. Μοναδικά. Όπως, η έντονη μυρωδιά της ρίγανης ή η αναζωογονητική αίσθηση που σου δίνει το άρωμα του βασιλικού ή η χαλάρωση που δημιουργεί το φασκόμηλο.

Αυτές τις αναμνήσεις, ανέσυρε η ομάδα του GΒ Roof Garden Bar σε μια υπέροχη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 17 Οκτωβρίου. Οι εκλεκτοί καλεσμένοι της βραδιάς είχαν την μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουν ευφάνταστα cocktails, συνδυασμένα με βότανα που καλλιεργούνται στον κήπο του ξενοδοχείου με μοναδικά αποστάγματα. Έτσι, το ουίσκι Johnnie Walker Odyssey, το τζιν Tanqueray No Ten, η βότκα Ketel One, η τεκίλα Don Julio Añejo, η βότκα Ciroc και το blended Irish ουίσκι Roe&Co συναντούν τη ρίγανη, τον βασιλικό, τη λεβάντα, το φασκόμηλο, το θυμάρι και το χαμομήλι.

Μια συνάντηση που έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας συλλογής υπέροχων αρωμάτων.

Όλοι οι επισκέπτες του GB Roof Garden Bar, λοιπόν, που κάνουν αυτή την επιλογή, πρώτα χρησιμοποιούν την όσφρησή τους, καθώς οι προτάσεις των cocktails φτάνουν σε ένα «perfume trolley» για να τους «αρωματίσει». Η όσφρηση επηρεάζει τα συναισθήματα και ορίζει ασυνείδητα την επιλογή μας. Αργότερα, προς έκπληξη τους ανακαλύπτουν ότι το cocktail τους φτάνει σε μπουκάλι αρώματος πριν σερβιριστεί στο δικό τους ξεχωριστό ποτήρι, ολοκληρώνοντας την εμπειρία ενός perfect serve.

Εκεί. Κάτω από τον Αθηναϊκό ουρανό.

Η συλλογή των cocktails περιλαμβάνει

o Το Rob Roy Odyssey, με βάση το ουίσκι Johnnie Walker Odyssey και φρέσκια ρίγανη, γνωστή για τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες.

o Το Basil Dream, με βάση το τζιν Tanqueray No Ten όπου κυριαρχεί ο βασιλιάς των αρωματικών βοτάνων, ο βασιλικός, που αναζωογονεί σώμα και πνεύμα.

o Το Purple Rain, με την αγαπημένη βότκα των bartenders Ketel One και λεβάντα που απομακρύνει την ένταση και το άγχος.

o Τη Sage Margarita, με βάση την premium τεκίλα Don Julio Añejo, στην οποία το φασκόμηλο βγάζει ένα ιδιαίτερο άρωμα και μας αναζωογονεί και τονώνει.

o Το Elixir, με βότκα Ciroc και θυμάρι – γνωστό για την ευεξία που προσδίδει. Σύμφωνα με το μύθο δημιουργήθηκε από τα δάκρυα της Ωραίας Ελένης.

o Και το St. Patrick’s, όπου το blended ουίσκι Roe & Co δένει μοναδικά με τις ευεργετικές ιδιότητες του χαμομηλιού.

Η αρχική πηγή έμπνευσης ήταν μια ανακάλυψη που έγινε λίγο έξω από την Λεμεσό, στην αρχαία πόλη Αμαθούντα στην Κύπρο. Εκεί, σε ένα αρχαίο εργαστήριο παραγωγής αρωμάτων, περίπου 4000 ετών, βρέθηκαν σκεύη αρωμάτων τα οποία περιείχαν βότανα που μετατρέπονταν σε απόσταγμα για την παραγωγή αρωμάτων και φαρμάκων. Έτσι δημιουργήθηκε το “Royal Botanic Cocktails”, το οποίο ενσαρκώθηκε από την Μεγάλη Βρετανία, σε συνεργασία με τα Reserve Brands της Diageo.

Σχετικά με τη συνεργασία

Στα πλαίσια της παρουσίασης του Royal Botanic Cocktails menu που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, ο Γρηγόρης Λιασίδης, Complex Hotel Manager της Μεγάλης Βρεταννίας και του King George, και ο Παναγιώτης Αγγελίδης, Reserve Brand Ambassador της Diageo, αναφέρθηκαν στην σημαντική διάκριση που έλαβε η Μεγάλη Βρεταννία και τα Reserve Brands στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό των brand ambassadors για τη δημιουργία ενός ξεχωριστού Zacapa Old Fashioned cocktail.

Ο Παναγιώτης Αγγελίδης και το ξενοδοχείο κατέκτησαν την πρώτη θέση.

Σχετικά με τη Diageo Hellas

Η DIAGEO είναι κορυφαία εταιρεία premium αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα και τον κόσμο. Το όνομα Diageo προέρχεται από την συνένωση δύο λέξεων: από τη Λατινική λέξη Dia που σημαίνει ημέρα και την λέξη Geo που προέρχεται από την Ελληνική γαία. Το όνομα μας αντικατοπτρίζει το όραμα της εταιρίας «Γιορτάζουμε τη ζωή, κάθε ημέρα, σε όλη τη γη, υπεύθυνα». Στην Ελλάδα, η Diageo διακινεί μία μεγάλη σειρά σημάτων, που κατέχουν κορυφαία θέση στην εκάστοτε κατηγορία και σε κάθε περίσταση κατανάλωσης. Τα whiskies Johnnie Walker, Haig, Dimple, Cardhu και τα Classic Malt, η Smirnoff Vodka, το Gordon´s Gin, το Baileys Creamy liqueur, η Ursus και η σαμπάνια Veuve Clicquot, είναι μερικά από τα δημοφιλή σήματα που εμπορεύεται η Diageo Hellas στην χώρα μας. Η Diageo μεταξύ άλλων θέτει την μετρημένη κατανάλωση των αλκοολούχων ποτών στο επίκεντρο της δράσης της όπως εκφράζεται και στο όραμά της, από τη λέξη «υπεύθυνα».