Μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Νίκας το πρώτο βιβλίο του δημοσιογράφου Μάνου Χατζηγιάννη με τίτλο: «Ασκατασούνα – Ξέφτια ελευθερίας». Στις 197 σελίδες του, οι αναγνώστες θα πραγματοποιήσουν ένα μοναδικό ταξίδι στην ευρύτερη έννοια της “επανάστασης” και στην δυνάμη που κρύβει η ελευθερία των επιλογών μας. Στο μυθιστόρημα «Ασκατασούνα – Ξέφτια ελευθερίας» ένα αγόρι στη Σύρο την περίοδο της δικτατορίας αναζητάει την προσωπική του επανάσταση. Μεγαλώνοντας δοκιμάζει να βρει την ελευθερία στη θάλασσα κι αυτή τον οδηγεί στην Βαρκελώνη. Μία Βάσκα τον μυεί στο αντάρτικο πόλεων και τον παίρνει μαζί της ως έρωτα και σύντροφο στο Μπιλμπάο της δεκαετίας του ’80.


Ένα μυθιστόρημα για όσους κραυγάζουν πως «επανάσταση είναι να επιλέγεις να ζεις ακόμη κι όταν κάποιος άλλος αποφασίζει να μην στο επιτρέψει». Ένας ύμνος για όσους κολυμπούν στα βαθιά και πιστεύουν πως «δεν έχει ράτσα η θάλασσα, μιγάδα είναι, με σπέρμα μουγρό σε μήτρα ζαφειρένια».

To ξεχωριστό αυτό μυθιστόρημα φέρει την υπογραφή του Μάνου Χατζηγιάννη, δημοσιογράφου, μέλους της ΕΣΗΕΑ από το 2009 και αποτελεί το πρώτο του βιβλίο.  Ο Μάνος Χατζηγιάννης μετά την αποφοίτησή του από ιδιωτική σχολή Δημοσιογραφίας, εργάστηκε επί εικοσαετία ως στέλεχος εφημερίδων (ρεπορτάζ Υγείας, Υπ. Εσωτερικών, Αστυνομικό, Ελεύθερο, Σύνταξη Ύλης) και κατόπιν συνεργάτης ιστοσελίδων. Αρθρογράφος επί διεθνών θεμάτων, καθώς και επί θεμάτων γεωπολιτικής, τρομοκρατίας αλλά και επί εκκλησιαστικών θεμάτων. Επί μια δεκαετία (11/2001 – 06/2011) στον τηλεοπτικό σταθμό BLUE SKY επιμελείτο και παρουσίαζε την ημερήσια πρωινή ενημερωτική εκπομπή του σταθμού με ανάγνωση του ημερήσιου τύπου, σχόλια επί της επικαιρότητας, τηλεφωνικές συνεντεύξεις και καλεσμένους στο στούντιο.

Tην Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου, στις 8μ.μ, στο καφέ «Πάπια» (Αυτομέδοντος 4, 116 35, Αθήνα), πρόκειται να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου.

Για το βιβλίο μιλούν:

Μάνος Χατζηγιάννης, δημοσιογράφος-συγγραφέας

Στεύη Τσούτση, υπεύθυνη ελληνικής πεζογραφίας Εκδόσεων Νίκας.

Αποσπάσματα του έργου θα αναγνώσει ο ηθοποιός-μουσικός, Ζερόμ Καλούτα.

One Response