2 – 7 Οκτωβρίου 2023

«Η έκθεση Blurry Grounds αποτελεί μέρος της ενότητας των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος “The Odyssey of Intermedial Space”, μία συνεργασία του τμήματος Φιλολογίας του ΕΚΠΑ με το τμήμα Arts and Media του Universität Potsdam.

Η έννοια του Χώρου δομήθηκε και αποδομήθηκε πολλές φορές στο πέρας των αιώνων μέσα από επαναστατικές θεωρίες, επιστημονικές μετατοπίσεις και καινοτομίες. Στο πλαίσιο του ανοιχτού διαλόγου που αναδύεται γύρω από το θέμα του “Διαμεσικού Χώρου” (“Intermedial Space”), η έκθεση Blurry Grounds προσφέρει μια διαφορετική προσέγγιση της έννοιας του Χώρου μέσω καλλιτεχνικών πρακτικών.

Μια ομάδα επτά νέων καλλιτεχνών προτείνει την εξερεύνηση του Χώρου, χρησιμοποιώντας ποικιλία μέσων, όπως ζωγραφική, γλυπτική, εγκαταστάσεις, video-art κ.ά.

Οι επισκέπτες θα περιηγηθούν, ανάμεσα στα έργα τέχνης, στον χώρο της έκθεσης, προκειμένου να γίνουν οι ίδιοι μέρος ενός Χώρου που προσπαθεί να κατανοήσει τα όρια της (δικής του) χωρικότητας, αν αυτά υπάρχουν…»

 

Επιμέλεια έκθεσης: Φένια Καπαρού

Συμμετέχουν αλφαβητικά οι εικαστικοί:

Γιάννης Αυγουστής / Δέσποινα Βαξεβανίδη / Μαριλένα Κρανιώτη / Σοφία Κυριακίδου / Θανάσης Μυλωνάς / Άρτεμις Παναγιωτίδου / Δημήτρης Ραφαήλ Σημάδης

Ομάδα διοργάνωσης: Δέσποινα Βαξεβανίδη / Μιχαήλ Καλαβρός / Φένια Καπαρού

Διεύθυνση: Νικολάου Πολίτη, Ζωγράφου 157 72, Βιβλιοθήκη Φιλοσοφικής Σχολής, ΕΚΠΑ (Εκθεσιακός χώρος του Auditorium της βιβλιοθήκης)

Εγκαίνια: 2.10.23, 18:00 – 21:00

Ξενάγηση από επιμελήτρια στα αγγλικά: 2.10.23, 19:15

Διάρκεια: 2.10.23 έως 7.10.23

Ώρες λειτουργίας: Δευ: 18:00 – 21:00

Τρ.–Σαββ.: 14:00-18:00

Είσοδος Ελεύθερη

Εκδήλωση στο facebook