Πλησιάζοντας προς την ημέρα του πατέρα, σκέφτηκα να γυρίσω μερικά χρόνια πίσω και να θυμηθώ γνωστός cartoon μπαμπάδες με τους οποίους μεγάλωσα αλλά και μερικούς που μεγαλώνει ο Γιάννης και η Χριστίνα-Ιφιγένεια.

Βρήκα δεκάδες, όμως ξεχώρισα 7 διαφορετικούς χαρακτήρες που σίγουρα με κάποιον ταυτιζόμαστε ή θα θέλαμε να ταυτιστούμε…

Fred Flintstone

Ο προϊστορικός Fred λόγω δουλειάς, βλέπει λίγες ώρες την κόρη του Σταλίτσα. Πρόκειται για κλασικό χαζομπαμπά με κόρη και ό,τι αυτό συνεπάγεται!

Homer Simpson

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και από τους πιο cool μπαμπάδες στην ιστορία καθώς μαζί με τα παιδιά του Bart, Lisa και Maggie δημιουγούν τις πιο χαλαρές ιστορίες αγάπης και θυμού παράλληλα. Θα μπορούσε να είναι ο κλασικός εργένης με ακατάστατο σπίτι, μπίρες κτλ…

Popeye

Ο πιο νέος (όχι σε ηλικία) μπαμπάς της παρέας έχει αποκτήσει το υιο του Swee’Pea αλλά πολύ δύσκολα μπορεί να τα φέρει βόλτα. Όχι λόγω αδυναμίας ή λόγω εχθρών αλλά γιατί ακόμα είναι «ψάρι». Που θα πάει.. θα μάθει!

Marlin

“FINDING NEMO 3D” (L-R) NEMO and MARLIN. ©2012 Disney/Pixar. All Rights Reserved.

Και μιας που είπαμε για ψάρι, ίσως το πιο γνωστό είναι ο Marlin με το γιο του Nemo. Ο Marlin είναι ο μπαμπάς που όλοι είμαστε: Θα κάναμε τα πάντα για να βρούμε το παιδί μας. Θα γυρίζαμε ωκεανούς, θα παλεύαμε με όποιον έμπαινε εμπόδιο στην αναζήτηση.

Geppeto

Η μοναδική ιστορία αγάπης ενός άνδρα που ποτέ δεν του δόθηκε η δυνατότητα να γίνει πατέρας, μέσα με μία νύχτα αποκτά τον Πινόκιο. Εκτός από τα ψέματα θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι η αγάπη τα διορθώνει όλα. Τα παιδιά μας για να μεγαλώσουν σωστά θέλουν μόνο αγάπη!

Robert Parr  

Γνωστός και ως Mr. Incredible. Τα ονόματα των παιδιών του είναι: Violet Parr, Dash Parr, and Jack-Jack Parr και μαζί με τη σύζυγό του ενώνουν τις δυνάμεις τους (στην κυριολεξία) για να σώσουν τον κόσμο. Ισχύς εν τη ενώσει όπως πρέπει να είναι η κάθε οικογένεια!

Mufasa

Το όνομα μπορεί να μην μας θυμίζει κάτι όμως ο μοναχογιός του Simba μας λέει πολλά. Ίσως από τις μοναδικές ιστορίες η οποία επικεντρώνεται στο γιο και όχι στον πατέρα! Αυτό δλδ που κάνουμε εμείς για τους γονείς μας και (ελπίζουμε) να κάνουν τα παιδιά μας για εμάς: Φροντίδα και αγάπη!

Εσείς με ποιους ταυτίζεστε;;;

Πηγή: dadrules