Πλέον η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε κλειστούς χώρους και ΜΜΜ, έτσι πρέπει πάντα να έχουμε μία διαθέσιμη μαζί μας. Ωστόσο, οι μάσκες αυτές τις μέρες είναι δυσεύρετες ενώ ακόμη και αυτές που υπάρχουν έχουν τις τιμές τους ανεβασμένες στα ύψη. Μία λύση είναι να φτιάξουμε μόνες μας. Τι θα γίνει όμως εάν δεν έχουμε ραπτομηχανή ή δεν ξέρουμε να ράβουμε; Σας βρήκαμε τον πιο εύκολο τρόπο από όλους να φτιάξετε υφασμάτινη μάσκα από κάλτσα!

Υφασμάτινη μάσκα από κάλτσα; Εύκολα και γρήγορα!

Ναι, και όμως. Όταν την φτιάξετε, χρησιμοποιώντας μόνο ένα ψαλίδι, δεν θα πιστεύετε ότι μία κάλτσα μεταμορφώθηκε με αυτόν τον τρόπο. Μερικά επίσης από τα θετικά είναι ότι με τον συγκεκριμένο τρόπο σας επιτρέπεται να επιλέξετε το μέγεθος της μάσκας, έτσι ώστε να φτιάξετε και παιδικές μάσκες, που είναι δυσεύρετες. Ακόμη, μπορείτε να φτιάξετε και μάσκες με όμορφα σχέδια διαλέγοντας τις …πιο ωραίες σας κάλτσες.

Πλεονεκτήματα:

  • Επιλέγετε εσείς το μέγεθος της μάσκας – Φτιάχνετε και παιδικές μάσκες με παιδικές καλτσούλες
  • Εφαρμόζουν μία χαρά στο πρόσωπο (τις δοκιμάσαμε)
  • Αξιοποιείτε τις μονές σας κάλτσες που ήταν για πέταμα
  • Μπορείτε να φτιάξετε μάσκες με ωραία σχέδια
  • Δεν κοστίζει τίποτα!
  • Δεν θέλει κόπο ούτε ράψιμο – Χρειάζεστε μόνο ψαλίδι!
  • Μέσα σε λίγο μόνο χρόνο μπορείτε να φτιάξετε πολλές μάσκες για όλη την οικογένεια

Δείτε στο παρακάτω βίντεο της Nanay Express πως θα φτιάξετε υφασμάτινη μάσκα από μάσκα πανεύκολα – χρειάζεστε μόνο ψαλίδι

Η υφασμάτινη μάσκα είναι μόνο για χρήση από τον γενικό πληθυσμό και όχι για τους εργαζόμενους στον χώρο της υγείας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε απλές υφασμάτινες μάσκες σύμφωνα με τις οδηγίες του κ. Τσιόδρα που τις συνιστά για τις μετακινήσεις μας.  

Προσοχή! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλές φορές την υφασμάτινη μάσκα από κάλτσα αλλά πρέπει κάθε φορά να την πλένετε στο πλυντήριο και να την σιδερώνετε με επιμονή!

Διαβάστε ακόμη: Η Disney φτιάχνει μάσκες με τους αγαπημένους μας ήρωες και δωρίζει $1 εκατ. από τα έσοδα