Το ορεινό τρέξιμο και γενικότερα ο αθλητισμός στη φύση έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια το δικό του φανατικό κοινό. Αρκετές είναι οι δράσεις που οργανώνονται σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και η συμμετοχή των αθλητών είναι πάντα μεγάλη. Δεν αποκλείεται μάλιστα να δούμε το ορεινό τρέξιμο να κάνει την εμφάνιση του στις πλατφόρμες των στοιχηματικών εταιριών εκεί όπου το Novibet stoixima πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια. Το ενδιαφέρον του κόσμου είναι δεδομένο και θεωρείται σίγουρο πως τα επόμενα χρόνια θα τραβήξει επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας.

Το ορεινό τρέξιμο είναι ένα ιδιαίτερα απαιτητικό σπορ τόσο σε φυσική κατάσταση όσο και σε εξοπλισμό. Η προετοιμασία των αθλητών είναι πολυδιάστατη ενώ η επαφή με τη φύση και οι ειδικές συνθήκες που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιες εκεί αυξάνουν ακόμα περισσότερο τον βαθμό δυσκολίας. Για τους περισσότερους αθλητές που έχουν ασχοληθεί με τα αγωνίσματα δρόμου, το ορεινό τρέξιμο αποτελεί μία πρόκληση. Ένα άθλημα που κρύβει ομορφιές και αποζημιώνει στο έπακρο όλους όσους ασχολούνται μαζί του.

Μιλάμε για αποζημίωση όμως και το μυαλό μας επιστρέφει στο σημαντικό έργο κοινωνικής ευθύνης που επιχειρεί η Novibet σε συνεργασία με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Η δράση “The GiANT Heart” έχει σκοπό να βοηθήσει συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα διαβίωσης. Τελευταία σπουδαία κίνηση των δύο πλευρών η προσφορά προσωρινής στέγης σε πυρόπληκτους των καταστροφικών πυρκαγιών στην Αττική το περασμένο καλοκαίρι. Ευχή όλων τέτοιες δράσεις να βρουν μιμητές στον χώρο του διαδικτυακού στοιχήματος και του αθλητισμού.

Έξυπνες συμβουλές για τους αθλητές του ορεινού τρεξίματος

Όπως προαναφέραμε το ορεινό τρέξιμο είναι ιδιαίτερα απαιτητικό σπορ. Όσοι έχουν ασχοληθεί μαζί του γνωρίζουν πως τα μικρά μυστικά μπορούν να κάνουν την διαφορά στην ασφάλεια των αθλητών. Ας δούμε όμως έξυπνα tips που πρέπει να γνωρίζουν αυτοί που ξεκινάνε το τρέξιμο σε ορεινές ή ημιορεινές διαδρομές.

Τρέχω πάντα με παρέα

Η σωστή παρέα θα κάνει το τρέξιμό σας πιο αποδοτικό και σίγουρα πιο ασφαλές. Φροντίστε να έχετε πάντα ένα ταίρι στο τρέξιμό σας καθώς μπορεί να σας βοηθήσει σε οποιαδήποτε δυσκολία αντιμετωπίσετε. Οι κίνδυνοι όταν τρέχετε εκτός δρόμου είναι πολλοί και πρέπει πάντα να υπάρχει ένας συναθλητής δίπλα σας.

Αυξήστε σταδιακά τον βαθμό δυσκολίας

Ειδικά για τους νέους αθλητές των μεγάλων αποστάσεων, το ορεινό τρέξιμο μπορεί να αποδειχθεί ένας Γολγοθάς. Μην προσπαθήσετε να ολοκληρώσετε μία διαδρομή από την πρώτη φορά εξαντλώντας κάθε ίχνος δύναμης σας έχει απομείνει. Αυξήστε σταδιακά τόσο την ένταση του τρεξίματός σας όσο και την απόσταση που πρόκειται να διανύσετε. Θέλει προσπάθεια και υπομονή για να μπορέσετε να ολοκληρώσετε με ασφάλεια μία προπόνηση στο ορεινό τρέξιμο.

Ορίστε από την αρχή τον στόχο σας

Ο αυξημένος βαθμός δυσκολίας του ορεινού τρεξίματος μπορεί να σας λυγίσει ψυχολογικά. Βάλτε από την αρχή τον πήχη στο ύψος που επιθυμείτε και προπονηθείτε σκληρά για να πετύχετε τους στόχους σας. Μην εγκαταλείπετε στην πρώτη αποτυχία καθώς είναι δεδομένο πως θα συναντήσετε αρκετές δυσκολίες στην καθημερινότητα των προπονησεων σας.

Μελετήστε σωστά την διαδρομή σας

Κάθε φορά που ξεκινάτε την προπόνησή σας φροντίστε να έχετε μελετήσει προσεκτικά την διαδρομή που θα ακολουθήσετε. Δείτε τις κλίσεις και το είδος του εδάφους που θα τρέξετε σχηματίζοντας άποψη για το τι πρόκειται να αντιμετωπίσετε στην πορεία. Ανάλογα διαμορφώστε και το πλάνο της προπόνησής σας ώστε να μπορείτε να το ολοκληρώσετε με επιτυχία.

Κατάλληλος εξοπλισμός

Το ορεινό τρέξιμο είναι ένα άθλημα που απαιτεί αρκετά εξειδικευμένο εξοπλισμό προκειμένου να μπορέσετε με ασφάλεια να ευχαριστηθείτε τη διαδρομή σας. Ειδικά παπούτσια για ανώμαλο δρόμο και ισοθερμικά μπλουζάκια που θα σας κρατήσουν ζεστούς και στεγνούς στις αντίξοες καιρικές συνθήκες είναι πάντα απαραίτητα. Μπουκαλάκια με νερό και ισοτονικά σκευάσματα δεν θα πρέπει ποτέ να λείπουν από το σακίδιό σας.