Αν και μπορεί να μην είσαι ο πιο φανατικός θαυμαστής των Coldplay, είναι σχεδόν βέβαιο ότι έχεις ακούσει κάποια από τα τραγούδια τους. Οι Coldplay έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν τραγούδια που έχουν αγαπηθεί παγκοσμίως και παραμένουν αναγνωρίσιμα χρόνια μετά την κυκλοφορία τους. Εδώ είναι 6 τραγούδια τους που ξέρεις και αγαπάς, ακόμα κι αν δεν είσαι φανατικός θαυμαστής.

“Clocks”

Με το χαρακτηριστικό πιανιστικό riff του, το “Clocks” είναι ένα τραγούδι που μπορείς να αναγνωρίσεις από τις πρώτες νότες. Κυκλοφόρησε το 2002 και έχει κερδίσει πολλές διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός βραβείου Grammy.

“Humankind”

Το “Humankind” είναι ένα από τα πιο πρόσφατα τραγούδια τους, κυκλοφόρησε το 2021 και είναι μέρος του άλμπουμ “Music of the Spheres”. Με τη ζωντανή του μελωδία και τους ενθαρρυντικούς στίχους, είναι ένα τραγούδι που σε γεμίζει ενέργεια και θετικότητα.

“Viva La Vida”

Με την επιβλητική του μελωδία και τους ιστορικούς του στίχους, το “Viva La Vida” είναι ένα από τα τραγούδια που έχουν καθιερώσει τους Coldplay στη μουσική σκηνή. Το τραγούδι αυτό έγινε παγκόσμια επιτυχία και παραμένει κλασικό.

“Paradise”

Κυκλοφόρησε το 2011 και έγινε γρήγορα ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα τραγούδια τους. Με τον δυναμικό του ήχο και τους αισιόδοξους στίχους, το “Paradise” είναι ένα τραγούδι που σε ανεβάζει και σε γεμίζει ενέργεια.

“Adventure Of A Lifetime”

Αυτό το τραγούδι, από το άλμπουμ “A Head Full of Dreams” του 2015, είναι γεμάτο ζωή και χορευτική διάθεση. Με το ρυθμικό του μπάσο και τις ζωηρές κιθάρες, το “Adventure Of A Lifetime” είναι ένα κομμάτι που σε κάνει να θέλεις να χορέψεις.

“A Sky Full Of Stars”

Κυκλοφόρησε το 2014 και έγινε αμέσως ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια τους. Με την επική του παραγωγή και την εκρηκτική ενέργεια, το “A Sky Full Of Stars” είναι ένα τραγούδι που δεν μπορείς να μην αγαπήσεις.

Ακόμα κι αν δεν ακολουθείς κάθε νέα κυκλοφορία των Coldplay, αυτά τα τραγούδια αποτελούν μέρος του μουσικού σου υποσυνείδητου.