Είναι ένα από τα πιο φρέσκα πρόσωπα της τηλεόρασης και μόλις μίλησε για ένα πολύ σημαντικό θέμα. Το body shaming. Πρόκειται για την Δανάη Μπάρκα, την παρουσιάστρια της εκπομπής «Πάμε Δανάη», η οποία δεν μπόρεσε να μην λάβει θέση μετά την είδηση του θανάτου 14χρονης που βίωσε bullying λόγω των κιλών της. Έκανε ένα story στον λογαριασμό της στο instagram που λέει όσα θα έπρεπε να είναι αυτονόητα.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η 14χρονη μαθήτρια, η οποία ήθελε απεγνωσμένα να χάσει κιλά «για να γίνει κοινωνικά αποδεκτή» έκανε επέμβαση γαστρικού δακτυλίου. Ωστόσο, το νεαρό κορίτσι νόσησε από περιτονίτιδα, λόγω του δακτυλίου, η οποία προκάλεσε πολυοργανική ανεπάρκεια, με αποτέλεσμα να καταλήξει. Ο θάνατός της αποδόθηκε σε ιατρικό λάθος. Το ζήτημα είναι, γιατί να υποβληθεί ένα παιδί σε μία τόσο περίπλοκη διαδικασία, μόνο και μόνο για να χωρέσει στα καλούπια που έφτιαξε η κοινωνία για εκείνο;

Η εξοργισμένη ανάρτηση της Δανάης Μπάρκα

Όπως αναφέρει στην ανάρτηση της η Δανάη Μπάρκα, σχετικά με τον θάνατο της έφηβης:

“ας σκάσουμε πια κι ας μη σχολιάζουμε ανθρώπους για το πώς είναι, για το πόσα κιλά είναι, για το τι θέλουν με τον εαυτό τους. Άνθρωποι αυτοκτονούν, παιδιά χάνουν τη ζωή τους από χειρουργεία, αγόρια και κορίτσια ζούνε μέσα στην ανασφάλεια για το τι θα πει ο κάθε γελοίος διπλανός για εκείνους. Σιωπή και ο καθένας να κοιτάει τη ζωή του. ΕΛΕΟΣ. Ντροπή μας αν έστω και ένας άνθρωπος ντρέπεται για τον εαυτό του εξαιτίας μας”.

Δανάη Μπάρκα για περιττά κιλά

Η Δανάη είναι η ζωντανή απόδειξη ότι όχι μόνο τα κιλά δεν σημαίνουν τίποτα για την ομορφιά του ανθρώπου αλλά και πως μπορεί κανείς να κάνει καριέρα στον χώρο του θεάματος, χωρίς να «χωράει» στο XS μέγεθος. Πολλοί ήταν εκείνοι που κατέκριναν την 28χρονη παρουσιάστρια λόγω των κιλών της, καθώς είναι κεντρική παρουσιάστρια. Εκείνη, χωρίς να απευθυνθεί καν στην κριτική αυτή, τους απέδειξε πόσο λάθος είναι με το ταλέντο της, το χάρισμά της και την ομορφιά της.

Δείτε ακόμη: Την Πελοπόννησο επέλεξαν για τις οικογενειακές τους διακοπές η Katy Perry και ο Orlando Bloom