Νέες Barbie που αγκαλιάζουν την διαφορετικότητα κυκλοφορούν από την «μαμά» εταιρία της πασίγνωστης κούκλας, την Mattel. Οι νέες κούκλες έχουν χαρακτηριστικά που κάνουν όλα τα κορίτσια να νιώθουν όμορφα ότι και να έχουν. Η νέα με το όνομα «Fashionistas» σειρά περιλαμβάνει μια κούκλα χωρίς μαλλιά, μια Barbie με λεύκη, μια κούκλα με χρυσό προσθετικό μέλος, τον Ken με μακριά μαλλιά και τον πρώτο κοκκινομάλλη Ken.

Οι νέες κούκλες εντάσσονται στις 170+ κούκλες που από το 2015 στοχεύουν να καταρρίψουν τα στερεότυπα απέναντι στη διαφορετικότητα.

Η νέα σειρά Fashionistas θα είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα από: 01/02/2020

«Είναι πολύ σημαντικό ότι η Mattel κατέφυγε σε αυτήν την συμβολική κίνηση. Η Barbie είναι ένα παγκόσμιο είδωλο για τα κορίτσια κάθε ηλικίας. Θέλουμε να νιώθουν και εκείνες ότι δεν μένουν εκτός της εκπροσώπησής τους» αναφέρει ο Curt Decker, διευθυντής του (αμερικανικού) Εθνικού Δικτύου Αναπηριών. «Θέλουμε να καταλάβουν τα νεαρά κορίτσια που έχουν αναπηρίες ότι δεν πάει τίποτα λάθος μαζί τους» συμπλήρωσε.

Πάνω από 1 δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως έχουν κάποιας μορφής αναπηρία. 

Τα τελευταία πέντε χρόνια, η σειρά έχει εξελιχθεί ώστε να αντιπροσωπεύει περισσότερα κορίτσια (και αγόρια) εισάγοντας 170+ νέα looks:

· Περισσότερα χρώματα δέρματος, μαλλιών και υφές, χρώματα ματιών και σχήματα προσώπου.

· Διαφορετικότητα στον σωματότυπο, που περιλαμβάνει ψηλό, μικροκαμωμένο και με καμπύλες.

· Κούκλες με αναπηρίες, συμπεριλαμβανομένης της κούκλας με προσθετικό μέλος και της κούκλας με αναπηρικό αμαξίδιο και ράμπα.

· Νέο Ken, με πολλά χρώματα δέρματος & διάφορους σωματότυπους, χρώματα στα μάτια και διαφορετικά χτενίσματα.

Η Mattel προσφέρει πλέον κούκλες Barbie με 5 σωματότυπους, 22 χρώματα δέρματος, 76 χτενίσματα, 94 χρώματα μαλλιών και 13 χρώματα ματιών. Οι κούκλες Ken κυκλοφορούν σε 4 σωματότυπους, 18 χτενίσματα, 13 χρώματα δέρματος, 9 χρώματα ματιών και 22 χρώματα μαλλιών.

Δείτε εδώ την συλλογή Barbie με θέμα Star Wars.