Σίγουρα θα έχετε δει στα προφίλ -ειδικά των γυναικών φίλων σας- στο Facebook τις τελευταίες ημέρες share “διαγωνισμό” που υποσχόταν δώρα αξίας 100 ευρώ από τη MAC Cosmetics. Η σελίδα υποσχόταν δώρα σε 10.000 τυχερούς και είχε κοινοποιηθεί πάνω από 12.000 φορές, μέχρι που κατέβηκε. Έως τότε ωστόσο αποδείχθηκε πετυχημένο δόλωμα για μεγάλη μερίδα χρηστών του Facebook.

Όπως διαβάζουμε και στο digitallife.gr, ο λόγος που έγινε τόσο δημοφιλής ο διαγωνισμός απάτη ήταν οι ίδιοι οι όροι του αλλά και το γεγονός ότι χρησιμοποιούσε το όνομα μίας πετυχημένης αλυσίδας καλλυντικών. Όποιος ήθελε να συμμετέχει έπρεπε να αντιγράψει ένα μήνυμα, να το στείλει σε 5 φίλους του και να κοινοποιήσει τη συγκεκριμένη σελίδα στον προσωπικό του λογαριασμό γράφοντας ένα ευχαριστήριο μήνυμα για το υποτιθέμενο δώρο που διεκδικούσε. Οι υποψιασμένοι μπορεί να τη γλύτωσαν αλλά 12.000 φαίνεται ότι την πάτησαν!

Οι υπεύθυνοι της MAC Cosmetics σημειώνουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία χρησιμοποιείται ως δόλωμα. “Τον τελευταίο καιρό κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο ιστοσελίδες με διαγωνισμούς και ειδικές προσφορές που αφορούν τη μάρκα μας. Οι συγκεκριμένες δεν αποτελούν εξουσιοδοτημένες ιστοσελίδες της M·A·C Cosmetics και ουδεμία σχέση έχουν με την εταιρεία μας. Η M·A·C Cosmetics από τη μεριά της έχει ήδη προβεί σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες που ορίζει ο νόμος”. Μετά και το τελευταίο περιστατικό, μάλιστα καλούν τους πολίτες να ενημερώνονται μόνο από την επίσημη ιστοσελίδα της M·A·C Cosmetics και την επίσημη σελίδα της εταιρείας στο facebook.