Μετά από πολλές μέρες και ώρες στα δικαστήρια βγήκε η πολυαναμενόμενη απόφαση της δικαστικής διαμάχης του Τζόνι Ντεπ και της Άμπερ Χερντ.

Νικητής είναι ο Τζόνι Ντεπ με την απόφαση των ενόρκων να χαρακτηρίζει «ψευδείς όλους τους ισχυρισμούς της Άμπερ Χερντ».

Οι κατηγορίες της Χερντ προς τον πρώην σύντροφό της Τζόνι αφορούσαν σωματική και ψυχολογική κακοποίηση κατά τη διάρκεια του 15μηνου γάμου τους. Ο Ντεπ την μήνυσε για όσα είχε ισχυριστεί και ζήτησε αποζημίωση 50 εκατομμύρια δολάρια, ενώ εκείνη υπέβαλε αγωγή εναντίον του για 100 εκατομμύρια δολάρια.

Η Άμπερ Χερντ κρίθηκε ένοχη για συκοφαντική δυσφήμιση και οι ένορκοι υποστήριξαν ότι η δήλωση ήταν ψευδής, συκοφαντική και έγινε με κακόβουλο τρόπο. Η αποζημίωση που θα λάβει ο Ντεπ είναι 15 εκατ. δολάρια, ενώ η Χερντ θα λάβει 2 εκατ. δολάρια για τα σχόλια του δικηγόρου του Ντεπ, στην Daily Mail.

Μετά την ανακοίνωση της νίκης του ο Τζονι Ντεπ έγραψε στον λογαριασμό του στο Instagram:

«Πριν από έξι χρόνια, η ζωή μου, η ζωή των παιδιών μου, οι ζωές των πιο κοντινών μου, αλλά και των ανθρώπων που για πολλά, πολλά χρόνια με στήριζαν και με πίστευαν, άλλαξαν για πάντα.

Όλα εν ριπή οφθαλμού. Μέσω των ΜΜΕ μου αποδόθηκαν ψευδείς, πολύ σοβαρές και εγκληματικές κατηγορίες, οι οποίες προκάλεσαν ένα ατελείωτο μπαράζ μίσους, αν και δεν απαγγέλθηκαν ποτέ κατηγορίες εναντίον μου. Είχαν ήδη ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο δύο φορές μέσα σε ένα νανοδευτερόλεπτο και αυτό είχε σεισμικό αντίκτυπο στη ζωή και την καριέρα μου.

Και έξι χρόνια αργότερα, το σώμα των ενόρκων μου έδωσε πίσω τη ζωή μου. Το λέω με ταπεινότητα.

Η απόφασή μου να συνεχίσω αυτή την υπόθεση, γνωρίζοντας πολύ καλά το ύψος των νομικών εμποδίων που θα αντιμετώπιζα και το αναπόφευκτο, παγκόσμιο θέαμα στη ζωή μου, πάρθηκε μετά από αρκετή σκέψη.

Από την αρχή, στόχος της αγωγής ήταν να αποκαλυφθεί η αλήθεια, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Το να λέω την αλήθεια ήταν κάτι που όφειλα στα παιδιά μου και σε όλους εκείνους που παρέμειναν σταθεροί στην υποστήριξή μου. Αισθάνομαι ήρεμα, γνωρίζοντας ότι τελικά το κατάφερα.

Έχω κατακλυστεί από αγάπη, κολοσσιαία υποστήριξη και καλοσύνη από όλο τον κόσμο. Ελπίζω ότι η προσπάθειά μου να ειπωθεί η αλήθεια θα βοηθήσει και άλλους, άνδρες ή γυναίκες, που έχουν βρεθεί στην κατάστασή μου και ότι όσοι τους υποστηρίζουν δεν τα παρατάνε ποτέ.

Θέλω να αναγνωρίσω το ευγενές έργο της δικαστού, των ενόρκων, του δικαστικού προσωπικού και των αστυνομικών που θυσίασαν τον χρόνο τους για να φτάσουν σε αυτό το σημείο, καθώς και στην επιμελή και ακλόνητη νομική μου ομάδα που έκανε εξαιρετική δουλειά βοηθώντας με να αποκαλύψω την αλήθεια. Τα καλύτερα έρχονται και ένα νέο κεφάλαιο επιτέλους ξεκίνησε.

Veritas numquam perit. Η αλήθεια δεν χάνεται ποτέ».

Η ανακοίνωση της Άμπερ Χερντ

«Η απογοήτευση που νιώθω σήμερα είναι μεγάλη. Έχει ραγίσει η καρδιά μου που το βουνό των αποδεικτικών στοιχείων δεν ήταν αρκετό για να αντισταθεί στη δυσανάλογη δύναμη και επιρροή του πρώην συζύγου μου.

Είμαι ακόμη πιο απογοητευμένη με το τι σημαίνει αυτή η ετυμηγορία για άλλες γυναίκες. Είναι μια οπισθοδρόμηση. Γυρίζει πίσω τον χρόνο σε μια εποχή που μια γυναίκα η οποία μίλησε, θα μπορούσε να ντροπιαστεί και να ταπεινωθεί δημόσια.

Ανατρέπει την ιδέα ότι η βία κατά των γυναικών πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη.

Πιστεύω ότι οι δικηγόροι του Τζόνι κατάφεραν να κάνουν το σώμα των ενόρκων να αγνοήσει το βασικό ζήτημα της Ελευθερίας του Λόγου και τα στοιχεία που ήταν τόσο πειστικά κι έτσι κερδίσαμε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Είμαι λυπημένη που έχασα αυτή την υπόθεση. Αλλά είμαι ακόμα πιο λυπημένη που φαίνεται ότι έχασα το δικαίωμα που πίστευα ότι είχα ως Αμερικανίδα – να μιλάω ελεύθερα και ανοιχτά».

Δείτε την στιγμή της απόφασης στο δικαστήριο:

Να σημειώσουμε πως ο Τζόνι Ντεπ την ώρα της απόφασης δεν βρισκόταν στο δικαστήριο αλλά ήταν στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε μια ταβέρνα στο Νιούκαστλ.

Σύμφωνα με όσα είπε ο εκπρόσωπος της ΧερντΆλαφερ Χολ, στους New York Times, η 36χρονη σκοπεύει να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου.