Ισχύουν, δεν ισχύουν, εμάς μας αρέσουν… Γιατί ας το παραδεχτούμε. Τι θα ήταν ένας κόσμος χωρίς κρυμμένα μυστικά, εξωγήινες επισκέψεις και ψεύτικους celebrity θανάτους; Ένας πολύ βαρετός κόσμος. Θα ήθελε κανείς να ζει σε έναν τέτοιον; Αυτές είναι οι δημοφιλέστερες θεωρίες συνωμοσίας και όποιος θέλει τις… πιστεύει!

Εσείς πιστεύετε κάποια από τις ακόλουθες θεωρίες συνωμοσίας; 

Το UFO του Roswell

Ή αλλιώς όταν ένας εξωγήινος επισκέφτηκε την Γη και προσγειώθηκε με το σαγόνι. Πίσω στο μακρινό 1947 ένα διαστημόπλοιο έπεσε στο Roswell, οι κάτοικοι έτρεξαν να πάρουν σουβενίρ, το ίδιο και οι άντρες με τα μαύρα και τελικά κανείς δεν έμαθε ποτέ τι ήταν μέσα σε αυτό το αντικείμενο. Εξωγήινος; Πάντως οι φήμες θέλουν στα μεταλλικά κομμάτια να είναι γραμμένη η λέξη «ΕΛΕΦΘΕΡΙΑ». Στα ελληνικά. Και ανορθόγραφα.

Τα εμβόλια προκαλούν αυτισμό

Γιατί η νέα τάξη πραγμάτων κάθισε και σκέφτηκε «Λοιπόν, θα τους κάνουμε όλους αυτιστικούς». Προφανώς θα δουλεύουν οι ίδιοι, αφού θα έχουν καταστήσει τους υπόλοιπους άρρωστους. Πώς και γιατί ξεκίνησε η φήμη δεν ξέρει κανείς, αλλά σίγουρα δεν έγινε κανείς αυτιστικός από τα εμβόλια. Θα προτιμούσαμε «ζόμπι». Δεν ξεχνάμε ότι πρόκειται για μία από τις «επικίνδυνες» θεωρίες συνωμοσίας, γι’αυτό φροντίζουμε να την αναφέρουμε αυστηρά και μόνο για πλάκα.

Θεωρίες συνωμοσίας

Δεν πήγαμε ποτέ στο φεγγάρι

Εμείς σίγουρα. Το ίδιο και οι Αμερικανοί αστροναύτες. Όσα έγιναν στον πόλεμο του διαστήματος ήταν απλά μια μάχη προπαγάνδας κατά των Ρώσων. Και για να τα λέμε και όλα και ο ίδιος ο Stanley Kubrick είχε παραδεχθεί πώς ο ίδιος ήταν στο crew που την σκηνοθέτησε στην έρημο του Las Vegas. Ναι, δεν πήγαμε, το πιστεύουμε και εμείς…

Ο Paul McCartney είναι νεκρός!

Τι πάει να πει πως ζει ακόμα; Όχι, έχει πεθάνει από το 1966. Δεν ξέρετε εσείς. Ο McCartney σκοτώθηκε σε τροχαίο και για να μην διαλυθεί ο μύθος των Beatles, έγινε το απλό: Αντικαταστάθηκε από έναν σωσία. Και ο τυχερός απλά είναι ο πλουσιότερος μουσικός στον πλανήτη. Είναι και επιχειρηματικό πνεύμα ο σωσίας…

Ο Μεγαλοπόδαρος υπάρχει

Στα δάση της Αμερικής αν πάτε καμιά βόλτα ή σας βγάλει ο δρόμος σας, να προσέχετε. Γιατί υπάρχει το θαύμα της φύσης, ο Μεγαλοπόδαρος, που δεν θέλει και πολλά-πολλά με τους ανθρώπους. Είναι καμιά τριάρα-τεσσάρα μέτρα, φοράει νούμερο παπουτσιού μεγαλύτερο και από του Σακίλ Ο’Νιλ και είναι τριχωτός. Πολύ.

Θεωρίες συνωμοσίας