Τα κεριά είναι θαυμάσιο υλικό για DIY, και μια λαμπάδα είναι σίγουρα από τις καλύτερες δικαιολογίες να βγάλεις τη DIY goddess από μέσα σου. Το να δημιουργήσεις το δικό σου σχέδιο είναι εύκολο (δε χρειάζεσαι κάποια ιδιαίτερη γνώση), γρήγορο (θα σου πάρει σίγουρα λιγότερο από μισή ώρα) και άκρως οικονομικό! Έχεις, επίσης, απόλυτη ελευθερία στο τι μπορείς να κάνεις, αλλά για αρχή μπορείς να δοκιμάσεις και τα σχέδια που έκανα εγώ!

Για το ροζ κερί:

Υλικά: 

  • Μία απλή τετράγωνη, ροζ λαμπάδα
  • Glitter σε μπλε και ροζ (χρησιμοποίησα glitter glue, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις κόλλα και χύμα glitter)
  • Στρασάκια σε μωβ, φούξια και ανοιχτό ροζ

Εκτέλεση:

Ξεκίνα από τη βάση της λαμπάδας και φτιάξε το κυματιστό σχέδιο με το glitter σου. Φρόντισε κάθε σχέδιο να πιάνει περίπου τη μία πλευρά (ή και παραπάνω, αν θες να πειραματιστείς, ή παρακάτω αν θες να φτιάξεις πολλά τέτοια κύμματα). Μόλις η κόλλα στεγνώσει λίγο, χρησιμοποίησε σταγόνες κόλλας ώστε να κολλήσεις τα στρασάκια σου ακολουθώντας το αρχικό σχέδιο. Εγώ χρησιμοποίησα τη μέθοδο 1-2-3, με 1-2 στρασάκια στο κενό μεταξύ του glitter με το 1 να είναι τα φούξια, το 2 τα μωβ και το 3 τα ανοιχτά ροζ στρασάκια.

 Άσε τη λαμπάδα σου να στεγνώσει τελείως κάπου δροσερά και στεγνά.

candles-2

Για το λευκό κερί:

Υλικά: 

  • Μία απλή ή αρωματική τετράγωνη, εκρού/λευκή λαμπάδα
  • Glitter σε μπλε χρώμα (glitter glue ή χύμα glitter και κόλλα)
  • Στρασάκια σε ανοιχτό και σκούρο μπλε
  • Λίγη εκρού/λευκή κορδέλα

Εκτέλεση:

Κόλλησε 2 στρασάκια στη βάση της λαμπάδας, το σκούρο κάτω και το ανοιχτό μπλε περίπου 0,7-1 cm πιο πάνω (προσπάθησε τα στρασάκια να είναι στο ίδιο ύψος σε όλες τις πλευρές). Κάτω από αυτά, ακριβώς πάνω από τη βάση, δημιούργησε μία γραμμή που να κάνει την περίμετρο του κεριού. Γύρω από τα στρασάκια σου κάνε από ένα glitter κύκλο, τον κάτω πιο μεγάλο από τον πάνω. Κάνε έναν επιπλέον μικρό κύκλο πάνω από αυτά που είτε θα γεμίσεις με ένα μικρό στρασάκι, είτε θα αφήσεις κενό. Πάνω από τα σχήματα κάνε μία επιπλέον περιμετρική γραμμή και πάνω από αυτή μέτρησε πόση κορδέλα θες στο κερί σου. Μόλις αποφασίσεις, κόψε την κορδέλα και κόλλησε τη μία άκρη της στο κερί, ακριβώς πάνω από την περίμετρο από glitter. Αν έχεις βοηθό, βάλε τον να κρατάει καλά την άκρη όσο εσύ τυλίγεις, αλλιώς περίμενε να στεγνώσει η κόλλα πριν συνεχίσεις. Τύλιξε σφιχτά την κορδέλα σου, προσέχοντας να φαίνονται καλά όλες οι πλευρές και στο τέλος κόλλησε και την δεύτερη άκρη πάνω στη λαμπάδα σου. Κάνε μια επιπλέον περίμετρο πάνω από την κορδέλα με glitter και άλλον ένα κύκλο πάνω από αυτή την περίμετρο. Τοποθέτησε (με κόλλα) από ένα στρασάκι σε κάθε άκρη της κορδέλας και ένα μικρό στον πάνω κύκλο. Ολοκλήρωσε το σχέδιο με μια τελευταία περίμετρο πάνω πάνω!

Άσε τη λαμπάδα σου να στεγνώσει όπως η ροζ.

candles-1

Μικρά μυστικά:

  • Μπορείς να προσθαφαιρέσεις στρασάκια και glitter, να βάψεις το κερί με ακρυλική βαφή, να βάλεις επιπλέον κορδέλες ή και να προσθέσεις κάποιο έτοιμο διακοσμητικό ή παιχνίδι.
  • Όλα τα υλικά σου μπορείς να τα προμηθευτείς σε ένα κατάστημα με κεριά και ένα που ειδικεύεται σε arts & crafts ή σε κάποιο πολυκατάστημα που εμπορεύεται ποικίλα είδη! Όλα τα υλικά, συμπεριλαμβανομένου το κερί, είναι πάμφθηνα, οπότε μη διστάζεις!
  • Δώσε βάση σε αυτό, αν βιάζεσαι, χρησιμοποίησε κόλλα στιγμής! Θα στεγνώσει σε χρόνο dt, ακόμα κι αν ξεκίνησες τη λαμπάδα σου 1 ώρα πριν την Ανάσταση.