Το “βουνό των θεών”. Ο Όλυμπος. Συνυφασμένο όσο τίποτα άλλο με την ελληνική μυθολογία, το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας ήταν το μέρος που κατοικούσαν οι δώδεκα θεοί των Αρχαίων Ελλήνων. Έως και σήμερα βέβαια, διατηρεί τη μαγεία που προσφέρει σε κάθε επισκέπτη, ενώ στέκεται επιβλητικά στα όρια Μακεδονίας-Θεσσαλίας. 

wind-olympos-12

Ένα σαγηνευτικό τοπίο συνδυασμός από υψηλές κορυφές και βαθιές χαράδρες και περιοχέςιδιαίτερης βιοποικιλότητας γοητεύει κάθε περιηγητή που θέλει να γνωρίσει την ομορφιά του και να κατακτήσει τις κορυφές του. Η υψηλότερη κορυφή του μάλιστα, ο Μύτικας φτάνει τα 2.918 μέτρα.

wind-olympos-02

Ποιητές και δημιουργοί δεν έπαψαν να υμνούν τον Όλυμπο από την εποχή του Ομήρου έως και σήμερα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το 1938 ανακηρύχθηκε Εθνικός Δρυμός και το1981 χαρακτηρίστηκε από την Unesco “Διατηρητέο Οικοσύστημα της Παγκόσμιας Βιόσφαιρας”.

wind-olympos-05

Σ’ αυτό το μαγευτικό τοπίο 592 επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές, από τους 685 που συνολικά έλαβαν μέρος στο φετινό Olympus Marathon την Κυριακή 26 Ιουνίου, κατάφεραν να τερματίσουν στο όριο 10 ωρών της διοργάνωσης.

wind-olympos-08

Για 13η χρονιά διοργανώθηκε το Olympus Marathon, με τους συμμετέχοντες (εκ των οποίων οι 92 από 24 ξένες χώρες) να τρέχουν την Κυριακή 28 Ιουνίου στα μονοπάτια του μυθικού βουνού, δοκιμάζοντας τα όρια και τις αντοχές τους.

wind-olympos-07

Στα 44 απαιτητικά χιλιόμετρα του “βουνού των θεών”, νικητής αναδείχθηκε ο Έλληνας πρωταθλητής, Δημήτρης Θεοδωρακάκος αθλητής της Salomon Hellas με χρόνο 4.37.21. Δεύτερος ο Ισπανός Jessed Hernandez Gispert με χρόνο 4.40.36 ενώ ο ΈλληναςΧαράλαμπος Καλαμπούκας τερμάτισε τρίτος με χρόνο 5.03.04. Στις γυναίκες, νικήτρια αναδείχτηκε η Γερμανίδα Stevie Kremer με χρόνο 5.57.30, ενώ την ακολούθησε η ΕλληνίδαΓλυκερία Τζιατζιά με χρόνο 5.27.44.

wind-olympos-10

Παράλληλα στο πλαίσιο της διοργάνωσης, πραγματοποιήθηκε ο αγώνας μαζικού ορεινού τρεξίματος 10χλμ., OΛΥΜΠΙΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ 2016, ενώ τα παιδιά έτρεξαν στους αγώνες της διοργάνωσης Olympus Kids & Olympus Junior.

wind-olympos-11

Πάνω από 400 εθελοντές από την τοπική και ευρύτερη κοινωνία συμμετείχαν στην υλοποίηση του αγώνα, προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες τους ενώ αθλητές, συνοδοί και θεατές, έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον Ιούνιο 2017.

wind-olympos-03

Μέγας χορηγός του Olympus Marathon ήταν η WIND που με το 4G δίκτυό της ταξίδεψε τις εικόνες της μοναδικής διαδρομής σε όλο τον κόσμο. H WIND όπως σε κάθε νησί και επαρχία της χώρας, προσφέρει αυτό που μπορεί καλύτερα απ’όλους: Τις τηλεπικοινωνιακές της υπηρεσίες μέσα από το νέο, ταχύτατο 4G δίκτυό της, ώστε κάθε οικισμός και κάθε σπίτι να είναι συνδεδεμένος με όλο τον κόσμο, τηλεφωνικά και μέσω Διαδικτύου.

wind-olympos-01

Επόμενο ραντεβού τις 22-24 Ιουλίου στο “The North Face Zagori Mountain Running” σε ένα Ultra που παρόμοιό του δεν υπάρχει στην Ελλάδα, ώστε να γνωρίσουμε μία ακόμη ξεχωριστή γωνιά της Ελλάδος χάρη και στη WIND Running Team!

Η ζωή δε μετριέται σε MB… ζήσε τη χωρίς να τα μετράς!