Η Athens Xclusive Designers Week, αναγνωρίζοντας την αυξημένη ανάγκη του Εθνικού Συστήματος Υγείας για ιατρικό και νοσηλευτικό εξοπλισμό, συνδράμει στην εθνική προσπάθεια ενάντια στη πανδημία, με τη δωρεά ιατρικού ρουχισμού και υποδημάτων προς το Νοσοκομείο «Σωτηρία». Η πρωτοβουλία αυτή της ελληνικής εβδομάδας μόδας, πραγματοποιήθηκε έχοντας την έμπρακτη και ουσιαστική υποστήριξη του ομίλου adidas και της εταιρίας DΟMUS, μέλους της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ.

Η δωρεά αφορά στη διάθεση  ιατρικών στολών, οι οποίες σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν στην Ελλάδα από Έλληνες σχεδιαστές μόδας, καθώς και  υποδημάτων adidas, για την υποστήριξη των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου, που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στον Covid-19.

Μέσα στις πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες που έχει επιφέρει η πανδημία,  ο συντονισμός της προσπάθειας αυτής αποτελεί για την Athens Xclusive Designers Week,  ηθική υποχρέωση και την ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τους εργαζόμενους του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που φροντίζουν για τη δημόσια υγεία.

Η Πρόεδρος και CEO της εβδομάδας μόδας, κυρία Τόνια Φουσέκη υπογραμμίζει «Η έμπρακτη στήριξη και συμβολή στο δύσκολο έργο του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, στον βαθμό που αυτή είναι εφικτή για τον καθένα,  αποτελεί  καθήκον όλων μας. Είναι το δικό μας “ευχαριστώ” στους αφανείς “ήρωες” που αγωνίζονται καθημερινά για την καταπολέμηση του κορονοϊού».

Η δωρεά έχει γίνει δεκτή από το Υπουργείο Υγείας, ενώ έχουν ακολουθηθεί όλες οι  απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι στολές και τα υποδήματα να τεθούν στη διάθεση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου.