Η Janssen Ελλάδος, αφοσιωμένη στο στόχο της να ενημερώσει αλλά και να ευαισθητοποιήσει το κοινό για την Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση, συνεχίζει  για 3η χρονιά την καμπάνια «ΔΩΣΕ ΑΝΑΣΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ», μία εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Πνευμονικής Υπέρτασης (ΕΕΜΠΥ) και του Πανελλήνιου Συλλόγου Ασθενών & Φροντιστών με Πνευμονική Υπέρταση.

Σκοπός της εκστρατείας «ΔΩΣΕ ΑΝΑΣΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ» είναι να ενημερώσει το κοινό για τη σημασία της αναγνώρισης των μη ειδικών συμπτωμάτων της Πνευμονικής Αρτηριακής Υπέρτασης (ΠΑΥ), και την αξία της έγκαιρης διάγνωσης προτού η νόσος εξελιχθεί, δίνοντας έμφαση και προτροπή στο κοινό να απευθυνθεί σε ειδικό γιατρό.

Παράλληλα, η Janssen Ελλάδος σχεδίασε και ανέπτυξε μία ψηφιακή πλατφόρμα ενημέρωσης στα ελληνικά που έχει ως κύριο στόχο την υποστήριξη των ατόμων τα οποία πάσχουν από Πνευμονική Υπέρταση. Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα PH Human μοιράζεται πληροφορίες για τη νόσο, συμβουλές για ανθρώπους που ζουν με ΠΑΥ, ιστορίες ασθενών, καθώς και άλλες χρήσιμες πηγές ενημέρωσης όπως τη Χάρτα Ασθενών με ΠΑΥ και πληροφορίες για συλλόγους ασθενών.

Η Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων της Janssen Ελλάδος, Κέλυ Σταυροπούλου, αναφορικά με την κοινωνική πρωτοβουλία ενημέρωσης δήλωσε ότι «όλοι οι άνθρωποι που ζουν με Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση αξίζουν πρόσβαση στην καλύτερη δυνατή φροντίδα. Πέρα από τη συμβολή μας στην φαρμακευτική αντιμετώπιση μιας τόσο σπάνιας και δύσκολης ασθένειας, είναι καθήκον μας η σωστή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού καθώς και των ασθενών που πάσχουν από ΠΑΥ, με στόχο την πρόληψη και την καλύτερη υγεία των πολιτών».

H Governmental and Strategic Affairs & Patient Engagement and Advocacy Director της Janssen Ελλάδος, Βίκυ Οικονόμου, σχετικά με τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα PH Human σημείωσε ότι «Είναι ιδιαίτερη χαρά για μας στη Janssen να υλοποιούμε αυτή τη σημαντική πλατφόρμα συλλογικής ευαισθητοποίησης για τη νόσο της Πνευμονικής Υπέρτασης, δίνοντας τη δυνατότητα πρόσβασης σε πηγές πληροφοριών που μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή των ασθενών και που ενισχύουν το ρόλο των συλλόγων ασθενών».

Η Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση (ΠΑΥ), ως ιδιαίτερα σοβαρή ασθένεια των αρτηριών των πνευμόνων, προσβάλλει περίπου 5-10 άτομα1 ανά εκατομμύριο πληθυσμού κατ’ έτος, στην Ευρώπη. Σαν σπάνια ασθένεια, είναι δύσκολο να διαγνωστεί και μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν γνωρίζει ότι μπορεί να πάσχει από ΠΑΥ, ακόμα και αν υπάρχει η προδιάθεση καθώς υπάρχουν περιπτώσεις που η νόσος μπορεί να εμφανίζεται σε έδαφος άλλων παθήσεων όπως οι συγγενείς καρδιοπάθειες ή τα νοσήματα συνδετικού ιστού2. Η έγκαιρη και σωστή διάγνωση οδηγεί στην έγκαιρη θεραπεία καθότι η ΠΑΥ επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου και είναι ζωτικής σημασίας να επιβραδυνθεί η εξέλιξη της νόσου.