Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ σε συνεργασία με τον Δήμο της Ηρωικής Νήσου Ψαρών και της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου πραγματοποίησε τον Ιούνιο ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Ενημέρωση και Πρόληψη για τον Καρκίνο του Δέρματος καιτο Μελάνωμα» στους κατοίκους των Ψαρών & στους Μαστιχοπραγωγούς της Χίου.

Η εν λόγω εκδήλωση είχε σκοπό να ενημερώσει τους κατοίκους για τον Καρκίνο του Δέρματος και το Μελάνωμα – σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΕΜΥ, το νησί των Ψαρών δέχεται μεγάλη ηλιακή ακτινοβολία τις περισσότερες ώρες της ημέρας, καθ’ όλη την διάρκεια του έτους – ώστε η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία να μην επιφέρει βλάβες στους κατοίκους των νησιών κατά τις βασικές επαγγελματικές τους δραστηριότητες.

Υποστηρικτής της εκδήλωσης η La Roche-Posay, που εδώ και 30 χρόνια πρωτοπορεί στην προηγμένη έρευνα της αντιηλιακής προστασίας, ενσωματώνοντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για να εξασφαλίσει την ισχυρότερη δυνατή προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB, την υπέρυθρη ακτινοβολία και τη ρύπανση.

Παράλληλα η La Roche-Posay αναπτύσσει υπηρεσίες & δράσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με καρκίνο.

Αποστολή της La Roche-Posay είναι να αλλάζει τη ζωή του ευαίσθητου δέρματος και πόσο μάλλον των ασθενών με καρκίνο. Οι ιατρικές εξελίξεις έχουν φέρει στο προσκήνιο νέες θεραπευτικές μεθόδους, εξαιρετικά αποτελεσματικές. Όμως, κατά τη διάρκεια της θεραπείας μπορεί να επηρεαστεί το δέρμα και να εμφανιστούν αντιδράσεις, οι οποίες ονομάζονται «δερματικές ανεπιθύμητες ενέργειες». Oι ανεπιθύμητες ενέργειες επηρεάζουν τόσο το δέρμα αλλά και τη ψυχολογία των ασθενών.

Εκτός των προϊόντων φροντίδας της επιδερμίδας η La Roche-Posay αναπτύσσει υπηρεσίες & δράσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών. To Ιαματικό Κέντρο La Roche-Posay, πρωτοπορεί στη φροντίδα ασθενών που λαμβάνουν θεραπεία για τον καρκίνο. Άνοιξε το 1904 και σήμερα είναι το No 1 Δερματολογικό Ιαματικό Κέντρο στην Ευρώπη και υποδέχεται ετησίως περίπου 8.000 ασθενείς από όλο τον κόσμο.

Από το 2009 άνοιξε τις πύλες του και σε ογκολογικούς ασθενείς, προσφέροντας ανακουφιστικές θεραπείες που αποκαθιστούν την άνεση και την αυτοπεποίθηση των ανθρώπων με καρκίνο. Μελέτες αυτές έδειξαν ότι το 82%-98% αυτών των ασθενών είχαν σημειώσει σημαντική βελτίωση μέχρι το τέλος των ιαματικών θεραπειών.

Η La Roche-Posay συγκέντρωσε μια Ευρωπαική ομάδα εργασίας αποτελούμενη από δερματολόγους και ογκολόγους, οι οποίοι ειδικεύονται στα δερματολογικά προβλήματα που σχετίζονται με τις θεραπείες για τον καρκίνο του δέρματος. Αυτή η ομάδα εργασίας, γνωστή ως ESKIMO – European SKIn Management in Oncology, έχει αναλύσει και εντοπίσει τις διάφορες ανεπιθύμητες ενέργειες των θεραπειών και στόχος της είναι να παρέχει συστάσεις σχετικά με τα κατάλληλη φροντίδα του δέρματος των ασθενών με καρκίνο.

Οι δράσεις μας στην Ελλάδα

Πιστοί στο όραμα μας, “Κανένας ασθενής μόνος του ενάντια στον καρκίνο!” συνεχίζουμε να ενισχύουμε για τρίτη συνεχή χρονιά το έργο του ομίλου «ΑγκαλιάΖΩ» και είμαστε δίπλα σε ακόμα περισσότερους ασθενείς μέσω στοχευμένων ενεργειών που θα τους βοηθήσουν να βγουν νικητές σε αυτή τη δύσκολη μάχη: Webinars ενημέρωσης ασθενών, νοσηλευτικού προσωπικού & συγγενών, Δράσεις ενημέρωσης φροντίδας και ομορφιάς (περιποίηση και make-up).

Διάθεση 6500 προϊόντων στους ασθενείς

Σε συνεργασία με την Amgen Hellas που δραστηριοποιείται στην έρευνα και ανάπτυξη φαρμακευτικών προϊόντων βιοτεχνολογίας, δημιουργήσαμε το 2019 το «for my SKIN», ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών που λαμβάνουν θεραπεία για το μεταστατικό καρκίνο του παχέος εντέρουμε βασικους στόχους:

α) την πρόληψη και ανακούφιση των συνηθέστερων ανεπιθύμητων ενεργειών στο δέρμα των ασθενών, μειώνοντας τον κίνδυνο αναβολής ή διακοπής της θεραπείας,

β) την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών υγείας για την προληπτική φροντίδα του δέρματος και γ) την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των ασθενών. Οι εγγεγραμμένοι ασθενείς στο πρόγραμμα «for my SKIN» λαμβάνουν μηνιαία στο σπίτι τους, δωρεάν για όλη τη διάρκεια της θεραπείας τους, ένα πλήρες σετ δερματολογικής φροντίδας υψηλής ποιότητας, για την αντιμετώπιση των δερματικών αντιδράσεων. Από την έναρξή του έως και σήμερα έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «for my SKIN» ασθενείς από 41 διαφορετικές περιφέρειες της Ελλάδας.