Ο Έλληνας φοιτητής, Κλέων Παπαδημητρίου, έκανε 48 ημέρες ποδήλατο από την Σκωτία έως την Αθήνα για να δει την οικογένειά του. Ο λόγος που έκανε το ταξίδι ήταν ότι όταν το ξεκίνησε, δεν γινόντουσαν ακόμη πτήσεις. Έτσι, βρήκε έναν περιπετειώδη και συγκινητικό τρόπο να δει από κοντά τους δικούς του ανθρώπους και δίνει ένα μάθημα ζωής. 

Κατά το παράτολμο του ταξίδι που έγινε εμπειρία ζωής, ο 20χρονος φοιτητής δεν ήταν σίγουρος ότι θα καταφέρει να φτάσει στον τελικό προορισμό του, την Αθήνα. Διέσχισε περίπου 2.000 χιλιόμετρα.
«Έμαθα πολλά πράγματα για τον εαυτό μου και τα όριά μου. Προτείνω σε όλους, τουλάχιστον μία φορά στην ζωή τους, να βγουν από την ζώνη ασφαλείας τους και να δοκιμάσουν κάτι παράτολμο και καινούριο».
Ο Παπαδημητρίου που σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο του Aberdeen, είχε προσπαθήσει να πάρει 3 πτήσεις τον Μάρτιο για την Αθήνα, μα όλες τους ακυρώθηκαν. Όλοι του οι φίλοι είχαν καταφέρει να γυρίσουν στις χώρες τους εκτός από εκείνον. Τότε, αποφάσισε να πάρει μόνος του τον δρόμο της επιστροφής, με το ποδήλατό του.

Μόνη του συντροφιά το ποδήλατό του, η σκηνή του και οι κονσέρβες του

Ο ίδιος είναι ερασιτέχνης ποδηλάτης, έχει συμμετάσχει όμως και σε αγώνα ποδηλάτου το 2019. Όταν είπε στους γονείς του ότι θα έρθει με το ποδήλατο, εκείνοι συμφώνησαν μόνο και μόνο επειδή δεν θεώρησαν ότι θα το κάνει πραγματικά.
Όταν κατάλαβαν ότι το εννοεί, ο πατέρας του έθεσε μόλις έναν αλλά σημαντικό όρο για να συμφωνήσει: θα έπρεπε να μπορεί να τους ενημερώνει κάθε στιγμή που βρίσκεται, ώστε να μην χαθούν τα ίχνη του. Στις 10 Μαΐου, πήρε τις κονσέρβες του και ξεκίνησε την περιπέτειά του.

Χιλιάδες μίλια κάθε ημέρα για να έρθει στην Αθήνα

Ο Παπαδημητρίου είπε στο CNN ότι έκανε μεταξύ 35 – 75 χιλιόμετρα την ημέρα. Ξεκίνησε από την Αγγλία, διέσχισε την Ολλανδία, πέρασε στην Γερμανία, πήγε στην Αυστρία και έφτασε τελικά στην Ιταλία. Από εκεί, πέρασε στο λιμάνι της Πάτρας και τέλος έφτασε στην Αθήνα.
Οι ενδιάμεσες στάσεις του ταξιδιού του ήταν σε κάμπους και δάση. Εκεί, έστηνε την σκηνή του για να κοιμηθεί.
Στις 27 Ιουνίου, σχεδόν 50 μέρες από τότε που ξεκίνησε το μακρύ του ταξίδι, ο Κλέων έφτασε στο σπίτι του, όπου τον περίμεναν οι γονείς και οι φίλοι του για να γιορτάσουν την επιστροφή του.