Οι 16 φιναλίστ του Red Bull Dance Your Style έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και εμείς απολαύσαμε από breaking και waking, μέχρι popping, hip-hop και dancehall. Τώρα όλα είναι έτοιμα για τον παγκόσμιο τελικό στο Παρίσι!

 Capture

Το Σάββατο 1 Ιουνίου, γιορτάσαμε την άφιξη του καλοκαιριού με το πιο fun χορευτικό διαγωνισμό, το Red Bull Dance Your Style. Μετά από δυο προκριματικούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι 16αδα των χορευτών διαγωνίστηκε στα 1vs1 dance battles του τελικού. Στο battle του Τελικού, βρέθηκαν οι Rekoz και B-Boy G-Space με τον Rekoz να βγαίνει νικητής, σύμφωνα με την ψηφοφορία του κοινού. Ο Ερωτόκριτος Πανταζής aka Rekoz, είναι έτοιμος τώρα να μας εκπροσωπήσει στον Παγκόσμιο Τελικό του Red Bull Dance Your Style στις 12 Οκτωβρίου στην Γαλλία.

Όλα τα χορευτικά είδη, από το breaking και το waking μέχρι το popping, hip-hop και το dancehall, είχαν την τιμητική τους στον φετινό διαγωνισμό, στον οποίο πήραν μέρος συνολικά 32 χορευτές, 16 στον προκριματικό της Αθήνας (04/04, Στοά Λέκκα) και 16 στον προκριματικό της Θεσσαλονίκης (04/05, Πολυχώρος WE). Έτσι, τα 6 κορίτσια και 10 αγόρια του τελικού αποτελούταν από τους καλύτερους 8 της Αθήνας – Myrto, Icer, Blont, Maria, Sara, Chocolate Muffin, Lil Cli & Rekoz. και αντίστοιχα από την καλύτερη 8άδα της Θεσσαλονίκης – DaHouse Mark, Marilena, Magda, Hako, Papa Tom, Maria, BBoy GSpace & Dimas.

Capture

Το στιλ, η εκφραστικότητα, οι κινήσεις, η φαντασία και ο ρυθμός των χορευτών, επηρέασαν και το κοινό που είχε τη δυνατότητα να χορέψει στο arcade dance game του Vodafone CU πριν απολαύσει τις on stage μάχες των διαγωνιζομένων. Το αποκορύφωμα της βραδιάς, ήταν ο τελικός γύρος όπου δύο δυνατοί εκπρόσωποι του breaking και poppin αντίστοιχα, B-Boy G-Space και Rekoz αναμετρήθηκαν για την πρωτιά. «Είναι μεγάλη μου τιμή, αρχικά να εκπροσωπήσω την Ελλάδα και να είμαι αυτός που θα κουβαλήσει όλη αυτήν την κουλτούρα της Ελλάδας! Νιώθω πάρα πολύ όμορφα, δεν θα πω αγχωμένος… Μ’ αρέσει πάρα πολύ όλο αυτό που θα ζήσω! Έχουμε πολλά ακόμα να καταφέρουμε και δεν σταματάμε ποτέ…», σχολίασε μετά τη νίκη του ο REKOZ.

Capture

Εκτός όμως από τον REKOZ, το μεγάλο νικητή της βραδιάς, ξεχώρισαν με τα απίθανα side acts τους, o Jay Garderis και οι χορευτικές ομάδες Void και Groova Stomp ενώ live on stage εμφανίστηκαν οι INCO για το after party.