Θέλαμε καιρό με τα παιδιά από το That’s Life να επισκεφθούμε ένα escape room. Έτσι, όταν η Αγγελική έριξε την ιδέα των Great Escape Rooms, δε χρειάστηκε να το σκεφτούμε πολύ. Και τελικά νομίζω ότι πετύχαμε έναν από τους καλύτερους χώρους με δωμάτια απόδρασης στην πόλη, όπως οι κριτικές αλλά και οι απόψεις όσων από εμάς έχουν πάει σε αρκετά rooms υποστηρίζουν.

ge2

Για μένα ήταν το πρώτο μου escape room, αλλά, παρ’ όλα αυτά, έφυγα ενθουσιασμένη, όταν μαζί με το team του That’s Life καταφέραμε να αποδράσουμε από το Guantanamo! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Guantanamo… Με άλλα λόγια μία φυλακή υψίστης ασφαλείας στην Κούβα. Η ιστορία μάς θέλει εγκλωβισμένους μέσα σ’ αυτήν,  έχοντας μόλις μία ώρα για να αποδράσουμε. Θα τα καταφέρουμε;

Το παιχνίδι ξεκινά. Μας δένουν τα μάτια και πιάνουμε ο ένας τον άλλον για να προχωρήσουμε. Μας οδηγούν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο… Βγάζουμε τις μάσκες… Δεν υπάρχει φως… Τίποτα… Αλλά ο χρόνος ήδη έχει ξεκινήσει να μετράει…

Την υπόλοιπη εμπειρία μας μέσα στο Guantanamo δε θα σας την περιγράψουμε, για λόγους… spoilers. Ωστόσο, θα σας αποκαλύψουμε το τέλος. Τουλάχιστον για μας. Ναι, καταφέραμε και αποδράσαμε από το Guantanamo με την ομάδα του That’s Life. Και βγάζοντας την αναμνηστική φωτό, θέλαμε αμέσως να ξαναζήσουμε αυτή την εμπειρία…

13581896_1057607960982055_7629650334466463634_o

Τα Great Escape Rooms αποτελούν έναν υπέροχο χώρο δωματίων απόδρασης, που βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας, στου Ψυρρή. Κάθε ομάδα που δηλώνει συμμετοχή “κλειδώνεται” σε ένα από τα θεματικά δωμάτια, με στόχο να καταφέρει να αποδράσει μέσα στον προκαθορισμένο χρόνο, λύνοντας μία σειρά από γρίφους χρησιμοποιώντας το μυαλό και τις πέντε αισθήσεις.

Αν είστε ηλικίας 12 έως 112 ετών, όπως διαβάζουμε στο site των Great Escape Rooms, είστε κατάλληλοι για να παίξετε στα δωμάτια απόδρασης. Κι αυτό γιατί δεν είναι ένα παιχνίδι ικανοτήτων, αλλά σκέψης… Τα Great Escape Rooms έχουν 5 θεματικά δωμάτια. Είναι τα The Circus”, The Perfect Crime”, “Inception”, Schindler’s List” και φυσικά το “Guantanamo” που επισκεφθήκαμε εμείς. Στο site μπορείτε να διαβάσετε το θέμα του κάθε δωματίου αλλά και το βαθμό δυσκολίας του, ώστε να διαπιστώσετε ποιο σας ταιριάζει περισσότερο ή με πoιο θέλετε να ξεκινήσετε.

ge4

Αν θέλετε πάντως κάποια στατιστικά, σύμφωνα με τους υπευθύνους των The Great Escape Rooms, μόνο το 30% καταφέρνει να αποδράσει. Θα είστε ανάμεσά τους; Μία κράτηση δωματίου στο http://greatescape.gr/ θα σας κάνει να το μάθετε.

Όσο για το πιο είναι το πιο δημοφιλές από τα 5 δωμάτια, δεν είναι άλλο από το Guantanamo, αυτό δηλαδή που επισκεφθήκαμε κι εμείς. Αν πάντως δε σας φτάνει μόνο ένα, έχετε υπόψη σας και την προσφορά Back2Back που σας επιτρέπει να παίξετε δύο θεματικά δωμάτια την ίδια μέρα ώστε να έχετε έκπτωση 20% στο 2ο.

ge6

Κι αν είστε μακριά από την πρωτεύουσα, να σας ενημερώσουμε ότι Great Escape Rooms υπάρχουν πέρα από την Αθήνα και στην Καλαμάτα, στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο Κρήτης, αλλά και στη Λεμεσό της Κύπρου.

Έτοιμοι για τη μεγάλη απόδραση;

ge5GREAT ESCAPE ROOMS
Λεπενιώτου 12, Ψυρρή
213-0354432
http://greatescape.gr/

About The Author