Η σύλληψη της ιδέας μίας έκθεσης σχετικής με τη δεκαετία του ’80 στην Ελλάδα μας έκανε “κλικ” από την πρώτη στιγμή που ακούσαμε γι’ αυτή. Δεν υπήρχε περίπτωση να τη χάσουμε! Και να που ο καιρός πέρασε και αυτό το ξεχωριστό project, η έκθεση “GR80s. Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη”, άνοιξε τις πύλες της στο κέντρο της Αθήνας, στο Γκάζι.

Κάναμε τις βόλτες μας στην έκθεση τις προηγούμενες ημέρες και πραγματικά ξεπέρασε τις προσδοκίες μας, καθώς μία τρίωρη επίσκεψη δεν έφτασε για να απολαύσουμε όσο θέλαμε όλα τα αντικείμενα, αλλά και τις θεματικές της.

Με πάρα πολλά και διαφορετικά εκθέματα σε αρκετές κατηγορίες, υπερβολικά “εύπεπτη” για να μπορεί να την επισκεφθεί ο καθένας (και οι περισσότεροι να βρουν “αναμνήσεις” από τη ζωή τους) και, ναι, με τον απίθανο ¨κράχτη”, τα Playmobil με την αναπαράσταση του “νεύματος Ανδρέα στη Μιμή” που συζητάνε όλοι, η έκθεση GR80s μας κέρδισε. Έτσι, αν έχετε έστω και την παραμικρή σχέση με τη δεκαετία, σας συστήνουμε οπωσδήποτε μία επίσκεψη!

θα σας βάλει στη “χρονομηχανή” και θα σας γυρίσει στη δεκαετία του ’80 σε χρόνο dt. Και δεν πειράζει, ας βρείτε και λάθη και παραλείψεις, ας εντοπίσετε π.χ. και πράγματα από τα… ’90s, ας κουνήσετε και το κεφάλι σκεφτικοί περνώντας από το (πολύ ενδιαφέρον παρεμπιπτόντως) προβεβλημένο κομμάτι με τα “πολιτικά” γεγονότα της εποχής, ας βρείτε και αντικείμενα που ακόμη υπάρχουν σε σπίτια ανά την Ελλάδα, εν έτει 2017. Κι επειδή έχουν περάσει και 30+ χρόνια, η “απόσταση” θα σας βοηθήσει να δείτε κάποια πράγματα με μία “τρυφερότητα” και να σας φανούν “όμορφα” – ακόμη και αν για καιρό σας φαινόταν κιτς, άσχημα ή μίζερα. Και ίσως στο τέλος, με αφορμή μερικά εκθέματα, αν τα προβάλλετε στο σήμερα, να “καταλάβετε” και περισσότερα για το πώς φτάσαμε εδώ…

Να την κάνετε την επίσκεψη, όσοι δεν έχετε πάει, αξίζει!

Η έκθεση “GR80s. Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη” θα είναι ανοικτή έως τις 12 Μαρτίου στο χώρο της Τεχνόπολης στο Γκάζι.

Δείτε 35 φωτογραφίες από τις 100άδες που τραβήξαμε και θα σας βάλουν στο… κλίμα, πριν την επίσκεψη.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

14

13

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35