Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει μία πρόσφατη επιστημονική έρευνα, δεν αποκλείεται να βαδίζουμε ολοταχώς προς μία νέα εποχή των παγετώνων! Μπορεί έξω να έχει αρκετή ζέστη για τα δεδομένα του Οκτωβρίου (ότι πρέπει για ορισμένες τελευταίες βουτιές), ωστόσο σε μερικά χρόνια μπορεί να έχουμε Οκτώβριο και έξω να επικρατούν… πολικές θερμοκρασίες.

frozen-3

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη συγκεκριμένη έρευνα, βρισκόμαστε στο κατώφλι μίας νέας εποχής Παγετώνων και αυτό γιατί σύμφωνα με τις παρατηρήσεις των επιστημόνων, η ηλικιακή δραστηριότητα έχει πέσει στο ναδίρ. Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει παρατηρηθεί μία κατακόρυφη πτώση στον αριθμό των ηλιακών κηλίδων και αυτό είναι κάτι… κακό, καθώς από τις ηλιακές κηλίδες απελευθερώνονται ηλιακές εκλάμψεις και μαγνητική ενέργεια που καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την θερμοκρασία του πλανήτη μας. Οι ειδικοί τώρα αναφέρουν ότι το φαινόμενο του «κενού ήλιου» (μείωση των ηλιακών κηλίδων) έχει προκληθεί τέσσερις φορές μέσα στους τελευταίους δώδεκα μήνες, για αυτό και δεν αποκλείεται να μπούμε στην κατάψυξη από το 2019!

solar-flare-1

Την άποψη αυτή επιβεβαιώνει και το website SpaceWeather.com, με τη έλλειψη των ηλιακών κηλίδων να εντείνεται όσο θα περνούν τα χρόνια. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην αρχή η διάρκεια του εν λόγω φαινομένου θα είναι μερικές μέρες, αργότερα εβδομάδες, φτάνοντας ακόμη και σε μήνες. Εάν τα επιστημονικά δεδομένα επαληθευτούν αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που έχει συμβεί κάτι τέτοιο, καθώς τον 17ο αιώνα (και συγκεκριμένα από το 1645 περίπου μέχρι το 1715) η ανθρωπότητα βίωσε μία μίνι περίοδο παγετώνων. Ενδεικτικό είναι ότι επικράτησε τόσο πολύ ψύχος που οδήγησε ακόμη και τον ποταμό Τάμεση να παγώσει ολοκληρωτικά.

frozen-1

Αν και είναι νωρίς για να προδικάσουμε ότι σε λίγα χρόνια θα κάνουμε σκι στο… Σύνταγμα, παρόλα αυτά καλό θα είναι να έχετε πρόχειρη καμία κουβερτούλα παραπάνω ή κανένα πιο… ενισχυμένο μπουφάν για τα χρόνια που θα έρθουν.