Όλα ξεκίνησαν το Σάββατο που περπατούσα στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου -υπέροχος δρόμος για βόλτα και ρομαντισμό- και κοιτούσα την Ακρόπολη λες και την έβλεπα πρώτη φορά. Συνέχεια μου συμβαίνει αυτό, η αλήθεια είναι.

Έτσι όπως κοιτούσα αμέριμνη λοιπόν, είχα μια βαρύγδουπη απορία που για καλή μου τύχη την είχαν και οι υπόλοιποι. Είναι από αυτές τις απορίες που δεν τολμάς να ξεστομίσεις εύκολα, γιατί νομίζεις ότι το δικό σου IQ βρίσκεται στα τάρτατα.

Παρατήρησα λοιπόν ότι πάνω απ’την Ακρόπολη δεν πετούσαν πουλιά, για ευνόητους λόγους προφανώς. Ολόκληρο μνημείο όσο να πεις, να γεμίσει ακαθαρσίες; Πώς γίνεται όμως αυτό;

Όχι δεν υπάρχουν ελεύθεροι σκοπευτές που βαράνε κάθε πτηνό που πετάει -μόνο εγώ γέλασα με αυτό-. αλλά εδώ και πολλά χρόνια, αυτό που αποτρέπει τα γλυκύτατα κατά πολύ βάθος πουλιά και τα αεροπλάνα, είναι το ισχυρό γεωμαγνητικό πεδίο.

Τι μαθαίνει κανείς στα 25 του χρόνια!

tumblr_moowllT2PI1qf7vx5o3_400

Μάθε ακόμα: Γιατί υπάρχει λειτουργία πτήσης στο κινητό!

One Response

  1. Αναστασία

    Εργαζόμουν παλαιότερα στην Ακρόπολη. Αυτό που λέτε δεν ισχύει. Φυσικά και πετούν πουλιά πάνω από την Ακρόπολη. Μάλιστα τότε οι συντηρίτριες/τες και οι χημικοί μηχανικοί θεωρούσαν μεγάλο «πονοκέφαλο» τα περιττώματα των περιστεριών που διαβρώνουν το μάρμαρο. Αυτό που αναφέρετε είναι αστικός μύθος.