Στα θρυλικά 90s, μια από τις πιο αγαπημένες μεξικανικές σαπουνόπερας δεν ήταν άλλη από την Εσμεράλντα! Η συγκεκριμένη τηλεοπτική σειρά που προβαλλόταν στον Alpha κατάφερνε να καθηλώνει χιλιάδες τηλεθεατές στους τηλεοπτικούς δέκτες, κάνοντας απανωτά ρεκόρ τηλεθέασης!

Η σειρά προβλήθηκε για δύο τηλεοπτικές σεζόν και όπως όλες οι τηλενουβέλες που σέβονται τον εαυτό τους, έτσι και αυτή τα είχε κυριολεκτικά… όλα! Χωρισμοί, αποχωρισμοί, θάνατοι, σασπένς, φτώχεια και πλούτο… όλα εκείνα τα στοιχεία που πρέπει να έχει μια σαπουνόπερα για να αγαπηθεί από τους τηλεθεατές.

Η πρωταγωνίστρια Λετίσια Καλντερόν που υποδύθηκε την Εσμεράλντα ήταν εκείνη την εποχή στα καλύτερα της, καθώς η πετυχημένη σειρά κυριολεκτικά «απογείωσε» την καριέρα της! Ενδεικτικό είναι ότι προβλήθηκε σε 120 χώρες, με την Μεξικανή ηθοποιό να αναγνωρίζεται διεθνώς. Η Καλντερόν εξαργύρωσε την τεράστια επιτυχία της Εσμεράλντα, για αυτό και στη συνέχεια έπαιξε σε δύο ακόμη σαπουνόπερες («Λαβύρινθο του Πάθους» και στο «Ημερολόγιο της Ντανιέλα), οι οποίες ωστόσο δεν μπόρεσαν να σημειώσουν την τεράστια επιτυχία της Εσμεράλντα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι όταν επισκέφθηκε τη χώρα μας η Λετίσια Καλντερόν ως καλεσμένη του οίκου μόδας Νίκος – Τάκης πραγματικά προκλήθηκε… ΠΑΝΙΚΟΣ!

Φυσικά τα χρόνια πέρασαν και σίγουρα η Εσμεράλντα σήμερα βαδίζει αισίως προς το 54ο έτος της και έχει κάνει δύο γάμους, από τους οποίους απέκτησε δύο παιδιά. Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν ο χρόνος ήταν καλός σύμμαχος στο πλευρό της…