Είναι γεγονός πως το εστιατόριο CTC και ο καταξιωμένος σεφ και συνιδιοκτήτης του Αλέξανδρος Τσιοτίνης δεν σταματούν ποτέ να εξελίσσονται και να επιφυλάσσουν τις πιο ιδιαίτερες γαστρονομικές εκπλήξεις για το πιστό κοινό τους. Έτσι, φέτος η νέα σεζόν ξεκίνησε δυναμικά με το μεγάλο opening να συζητιέται με τεράστιο ενδιαφέρον σε όλους τους ενημερωμένους foodie κύκλους της πόλης, αφού στις 26 Αυγούστου ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης μοιράστηκε την κουζίνα του με τον διεθνούς φήμης star-chef George Calombaris.

Ο κομψός χώρος του CTC γέμισε με κόσμο που είχε την ευκαιρία να δει και να απολαύσει την υψηλή μαγειρική τέχνη των δύο διάσημων σεφ να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια του μέσα από ένα ιδιαίτερο μενού 8 πιάτων. Σαν «μαγική εικόνα» το ίδιο το μενού αποκάλυπτε τα πιάτα που ανήκουν στην «ελληνική πλευρά» του Αλέξανδρου Τσιοτίνη, όπως η Ζεστή Πατατοσαλάτα με Καπνιστά Μύδια και Καλαμάρι, και στην «αυστραλιανή πλευρά» του George Calombaris, όπως η Καλοκαιρινή Κακαβιά. Στο τέλος της βραδιάς περίτρανος νικητής αναδείχθηκε φυσικά για ακόμη μία φορά η γεύση, η κορυφαία πρώτη ύλη και η ίδια η υψηλή γαστρονομία, όπως συμβαίνει κάθε φορά που δύο μεγάλοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους και μεγαλουργούν προς τέρψιν του κοινού τους αλλά και προς ικανοποίηση του εσωτερικού δημιουργικού τους πάθους.

Ο πολυβραβευμένος Ελληνο-αυστραλός George Calombaris κατατάσσεται ανάμεσα στους κορυφαίους σεφ της Αυστραλίας και στους πλέον αναγνωρίσιμους σεφ στον κόσμο, αφού μεταξύ άλλων διακρίσεων βρίσκεται στη λίστα με τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους της παγκόσμιας γαστρονομίας. Είναι ο αγαπημένος κριτής του κοινού στο εξαιρετικά δημοφιλές MasterChef Australia και ιδιοκτήτης 20 εστιατορίων, μεταξύ των οποίων τα διάσημα The Press Club, Hellenic Republic, Gazi και Jimmy Grants.

Η παρουσία του George Calombaris στην κουζίνα του CTC και το άκρως επιτυχημένο γαστρονομικό event που πραγματοποιήθηκε για το opening της πέμπτης πλέον χρονιάς του εστιατορίου σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν, μίας σεζόν ακόμη πιο δυναμικής, ακόμη πιο δημιουργικής, ακόμη πιο λαμπερής. Οι εκπλήξεις τώρα ξεκινούν… stay tuned.

 

Ουμπλιανής 14 & Διοχάρους 27, Ιλίσια, 2107228812, www.ctc-restaurant.com