Η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε μια πρόταση στον πρίγκιπα Harry και τη Meghan Markle που δείχνει ότι έχει διάθεση να συμφιλιωθεί με τον εγγονό της μετά τις αποκαλύψεις που έκανε- και συνεχίζει να κάνει- για τη βασιλική οικογένεια.

Όταν ο Harry είχε ανακοινώσει ότι αποφάσισε να αποχωρήσει από τα βασιλικά του καθήκοντα, πηγές του Παλατιού ανέφεραν ότι η βασίλισσα ένιωθε πληγωμένη, ενώ όταν αργότερα το ζευγάρι αποφάσισε να κάνει αποκαλύψεις για τη βασιλική οικογένεια σε συνέντευξή του στην Oprah, η 95χρονη μονάρχης δεν αντέδρασε. Πλέον, σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα, η Ελισάβετ δείχνει ότι είναι έτοιμη να προχωρήσει και να δείξει στον εγγονό της ότι παρά τα όσα έχουν γίνει, παραμένουν οικογένεια.

Η βασίλισσα κάλεσε τον δούκα και τη δούκισσα του Sussex να παραβρεθούν στους εορτασμούς για το πλατινένιο Ιωβηλαίο της που θα πραγματοποιηθούν σε ένα χρόνο και θα σημάνουν τα 70 χρόνια της Ελισάβετ στον βρετανικό θρόνο.

Ο Harry δεν θα μπορούσε να λείπει από τον ξεχωριστό εορτασμό, αφού η γιαγιά του είναι η πρώτη μονάρχης που παραμένει τόσα χρόνια στον θρόνο. Η πρόταση της Ελισάβετ βρίσκει το ζευγάρι στο σπίτι τους στην Καλιφόρνια με τα δυο τους παιδιά. Κι ενώ ο Harry έχει ταξιδέψει ήδη δύο φορές στην Αγγλία, για την κηδεία του παππού του και τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της μητέρας του, πριγκίπισσας Diana, η Meghan και ο Archie δεν έχουν πάει στο Λονδίνο εδώ και ένα χρόνο.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν και ότι το ζευγάρι επιθυμεί να κάνει τη βάπτιση του 2ου παιδιού τους, της Lilibet, στο Λονδίνο, μια ακόμα ευκαιρία για να γνωρίσει η Ελισάβετ τη δισέγγονή της από κοντά. Αλλά ακόμα κι αν αυτό δεν γίνει, οι εορτασμοί για το πλατινένιο Ιωβηλαίο θα είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να βελτιωθούν οι σχέσεις ανάμεσα στον Harry και τη βασίλισσα αλλά και τον πρίγκιπα William.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής Express, η βασίλισσα δείχνει τη διάθεσή της για συμφιλίωση με αυτή την πρόταση ενώ “το γεγονός ότι τους κάλεσε για το πλατινένιο Ιωβηλαίο είναι ένα θετικό σημάδι που δείχνει ότι είναι οικογένεια και όλες οι οικογένειες έχουν διαφωνίες και πληγώνει ο ένας τον άλλο. Αλλά παραμένουν οικογένεια”.