Ο Α’ ημιτελικός της φετινής Eurovision ξεκινά σήμερα στις 22:00, με την Ελληνική αποστολή την οποία εκπροσωπεί η Αμάντα Γεωργιάδη, να εμφανίζεται στην 15η θέση με το τραγούδι «Die Together». Ο διαγωνισμός ξεκινά από σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 14 Μαΐου. 17 χώρες θα διαγωνιστούν στην πόλη του Τορίνου, στην σκηνή του Pala Olimpico .

Η νεαρή τραγουδίστρια δηλώνει ενθουσιασμένη και μιλά σχετικά με το τραγούδι που έγραψε η ίδια.
«Έγραψα το τραγούδι ένα χρόνο πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία. Δεν έχει σχέση με τον πόλεμο ή με τον Covid. Είναι ένα τραγούδι που μιλά για την αγάπη. Όταν αγαπάς κάποιον ή κάτι πάρα πολύ, θες να κάνεις τα πάντα. Ο τίτλος είναι μεταφορικός και ο καθένας πρέπει να το ακούσει με το δικό του τρόπο. Ο στόχος μου στο Τορίνο είναι να σας κάνω περήφανους. Το σημαντικό είναι σας αρέσει. Είναι δύσκολο να συνδυάζω τις σπουδές στην ιατρική με το τραγούδι. Όταν κάνω πολλή μουσική, χρειάζομαι ένα break και τότε διαβάζω. Είναι ωραίο. Πάντα έβλεπα Eurovision και πάντα ήμουν με την Ελλάδα».

Τα στοιχήματα για τον πρώτο ημιτελικό έχουν ξεκινήσει και η χώρα μας φαίνεται να είναι στην 2η θέση, κάτι που μας δίνει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου. Ένα από τα απόλυτα φαβορί είναι η Ουκρανία με το συγκρότημα  Kalush Orchestra και το τραγούδι Stefania. Η εμφάνιση και το τραγούδι συνδυάζουν το break dance με τον ουκρανικό λαϊκό χορό.

Για άλλη μια χρονιά τον σχολιασμό και την μετάδοση της Eurovision 2022, θα αναλάβουν η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης, απευθείας από την ΕΡΤ1.