Οι μέρες για τον διαγωνισμό της Eurovision 2022 φτάνουν καθώς θα διεξαχθεί στις 10 Μαΐ 2022 – Σάβ 14 Μαΐ 2022 στο Τορίνο της Ιταλίας. Η Ελλάδα φέτος θα διαγωνιστεί με την ταλαντούχα τραγουδίστρια Αμάντα Γεωργιάδη και το τραγούδι με τίτλο Die Together.

Την Κυριακή 1 Μαΐου η Αμάντα εντυπωσίασε με την πρώτη πρόβα, στην οποία κάθε χώρα έχει στην διάθεση της 30 λεπτά. Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός και την ενδυματολογική εμφάνιση  της νεαρής τραγουδίστριας η Σήλια Κριθαριώτη.

Όπως είδαμε και στην δεύτερη πρόβα, η οποία έγινε χθες το χρώμα που επικρατεί στην σκηνή είναι το μπλε και τα σκηνικά αποτελούνται απο καρέκλες που μοιάζουν να βυθίζονται. Η Αμάντα βρίσκεται μόνη της στην σκηνή χωρίς χορευτές ενώ βλέπουμε στα αριστερά φιγούρες ενός ζευγαριού να χορεύει.

Ο Φωκάς Ευαγγελινός δηλώνει για την σκηνική παρουσία της ελληνικής αποστολής:

“Υπάρχει ένα κρυφό στοιχείο στο ‘‘Die Together’’ που με συγκίνησε από την πρώτη στιγμή που το άκουσα, πέρα από την ιστορία της απόλυτης αγάπης που διηγείται. Το γεγονός ότι αναδεικνύει πως συχνά οι παύσεις στην ομιλία μας είναι πιο εκκωφαντικές από τον ήχο της φωνής μας. Ζήτησα από την Αμάντα να ερμηνεύσει το κομμάτι σαν η ιστορία που διηγείται να έχει συμβεί ένα χρόνο πριν. Το σκηνικό αποτύπωμα του τραγουδιού θα οριστεί από τρεις λέξεις: Τη μοναξιά, την έλλειψη που νιώθεις μετά από έναν χωρισμό και τη φθορά που τελικά αμβλύνεται από το χρόνο. Και όλα αυτά, βέβαια, θα καταλήγουν σ’ ένα υπέροχο φως. Για να αποτυπωθούν στη σκηνή όλα αυτά τα στοιχεία χρησιμοποιήθηκαν προηγμένης τεχνολογίας LED κι ένα αντικείμενο, το οποίο, σύμφωνα με την προσωπική μου καλλιτεχνική εμπειρία, γειώνει τη σωματική ενέργεια.”

Οι παγκόσμιες προγνώσεις μετά τις πρόβες φέρνουν την Ελλάδα στην 6η θέση του διαγωνισμού.

Η νικήτρια του διαγωνισμού το 2005 Έλενα Παπαρίζου βρέθηκε με την Αμάντα, στο πλαίσιο της εκπομπής της ΕΡΤ. Οι δύο τραγουδίστριες συζήτησαν σχετικά με τον διαγωνισμό της Eurovision και η Έλενα έκανε μια αποκάλυψη λέγοντας:

«Έγιναν όλα πάρα πολύ γρήγορα, φώναζε ο κόσμος, με τραβούσαν οι τεχνικοί. Δεν ήξερα ποια θα ήταν η διαδρομή πάνω στη σκηνή… Θυμάμαι ότι ανέβηκα πάνω και δεν μπορούσα να πάρω ανάσα για να ξεκινήσω το τραγούδι! Απλά την τελευταία φορά που τραγουδήσαμε πάνω στη σκηνή στο Κίεβο, ήταν η πιο απολαυστική»