Τα Εκπαιδευτήρια Παλλάδιο διοργανώνουν για 2η συνεχόμενη χρονιά ένα Φεστιβάλ αφιερωμένο στην Επιστήμη και την Τεχνολογία, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Απριλίου και ώρα 10:00-14:00.

Το φετινό Φεστιβάλ Επιστημών των Εκπαιδευτηρίων Παλλάδιο, θέτει φέτος στο επίκεντρο της θεματολογίας του την Τεχνητή Νοημοσύνη και τις εφαρμογές της στην Εκπαίδευση. Έχει ως στόχο την ανάδειξη του ρόλου της Τεχνολογίας και των νέων εκπαιδευτικών εργαλείων στη διδακτική μεθοδολογία και τα σύγχρονα μοντέλα μάθησης σε σχολικά περιβάλλοντα, καθώς και την προβολή των κοινωνικών και ψηφιακών δεξιοτήτων που καλλιεργούν και αναπτύσσουν τα παιδιά από τις πρώτες τάξεις του Νηπιαγωγείου μέχρι το Λύκειο μέσα από την επαφή τους με τις Επιστήμες.

Πρωταρχικός σκοπός δεν είναι μόνο η προετοιμασία των σημερινών μαθητών και αυριανών πολιτών του κόσμου για ομαλή προσαρμογή στις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την αγορά εργασίας, αλλά και η ενθάρρυνση, η παρότρυνση, η διάθεση για εξερεύνηση της Φυσικής, της Χημείας, της Βιολογίας, της Ρομποτικής, της Ιστορίας, της Φιλοσοφίας και άλλων διδακτικών αντικειμένων που θα τους ακολουθούν σε κάθε τους βήμα.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ,  στο οποίο θα μπορούν να συμμετέχουν μαθητές και γονείς του σχολείου, θα υπάρχουν STEM Workshops, πειράματα, εκθέσεις, διαγωνισμοί και παιχνίδια για παιδιά όλων των ηλικιών, ενώ θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα ειδική εκδήλωση με θέμα «Διάλογος για την Τεχνητή Νοημοσύνη: Ένας νέος κόσμος γεμάτος ευκαιρίες και προκλήσεις ανοίγεται. Συζητούμε για το μέλλον με τα παιδιά μας». Στην εκδήλωση θα μιλήσουν διακεκριμένοι επιστήμονες από το χώρο της Τεχνολογίας, καθώς και της Ακαδημαϊκής και Επιχειρηματικής κοινότητας, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Μάκης Προβατάς.

Leave a Reply

Your email address will not be published.