Η αλλαγή της ώρας από θερινή σε χειμερινή μας απασχολεί για ακόμα μία φορά, καθώς στις 12 Σεπτεμβρίου του 2018, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε πρόταση για τον τερματισμό των εποχικών αλλαγών της ώρας το 2019 σε όλη την Ευρώπη. Η ΕΕ όμως αποφάσισε να δώσει το ελεύθερο σε κάθε μέλος-κράτος της να αποφασίζει μόνο του αν θα ακολουθεί το θερινό ή χειμερινό ρολόι ή αν θα την εναλλάσσει.

Παρόλες τις αλλαγές που φέρνουν οι νέες συνθήκες που ζούμε και τα αυξημένα τιμολόγια, φαίνεται πως το θέμα της αλλαγής της ώρας δεν μας επηρεάζει ουσιαστικά. Έτσι και φέτος θα ακολουθήσουμε κανονικά την αλλαγή της ώρας από θερινή σε χειμερινή όπως κάναμε πάντα.

Αναμένουμε λοιπόν την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου για να αποχαιρετήσουμε το θερινό ρολόι και μαζί του αρκετό φως από τον ήλιο. Βέβαια, όλοι μας μπορούμε να ξεκουραστούμε λίγο παραπάνω το βράδυ της 30ς Οκτωβρίου αφού θα κερδίσουμε 1 ώρα παραπάνω ύπνο καθώς οι δείκτες του ρολογιού μας από 4 τα ξημερώματα θα δείχνουν 3.

Αντίστοιχα, αν δεν μεσολαβήσει κάποια συνταρακτική αλλαγή, θα ξαναμπούμε στο θερινό ρολόι στο τέλος του Μαρτίου το νέο έτος. Συγκεκριμένα, θα χάσουμε 1 ώρα ύπνο, στις 26 Μαρτίου του 2023.